Află cât au cheltuit turiştii în primele luni ale anului, în România

Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în trimestrul I 2017 a fost de aproximativ jumătate de milion, iar cheltuielile acestora s‐au ridicat în total la 1030,7 milioane lei.

Astfel, turiştii nerezidenţi sosiţi în România în trimestrul I al anului 2017 au cheltuit în medie 2311,5 lei/persoană.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România în trimestrul I 2017 l‐a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (65,5% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 66,1% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l‐a reprezentat călătoriile în scop particular (34,5% din numărul total de turişti nerezidenţi), dintre acestea evidenţiindu‐se călătoriile pentru vacanţe (60,4%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,7%), fiind preferată cazarea cu mic dejun inclus (89,8%). Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 19,2%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 11,7%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 38,9% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor şi băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri şi suveniruri 36,4%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 51,5% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru bilete de intrare în muzee, obiective turistice, grădini zoologice/botanice au reprezentat 50,7% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 47,5% şi‐au organizat sejurul prin agenţii de turism, iar 34,2% si‐au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat de turiştii nerezidenţi pentru a sosi în România a fost avionul (81,1% din numărul total de turişti). Autoturismele proprii au reprezentat 11,4%, urmate de autocare şi autobuze cu 5,6%, alte mijloace ( tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.) 1,9%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *