Referendumul i-a picat greu. Consilierul Remus Grigorescu, dat afară în mod grobian de la preşedinţia şedinţei de CL

Gest incalificabil al primarului Mircia Gutău. Consilierul local Remus Grigorescu a fost înlăturat din calitatea de preşedinte de şedinţă după 10 minute de la începerea şedinţei extraordinare a CL.

Primarul Mircia Gutău l-a dat afară pentru că a îndrăznit să ceară referendum pentru trecerea Liceului Teoretic Oltchim în proprietatea Universităţii Piteşti. Practic, edilul Râmnicului l-a folosit ca avertisment pentru toţi cei care vor să i se opună în Consiliul Local. Gutău a decretat, scurt, că el este stăpânul oraşului şi cine nu-i ascultă ordinele va fi înlăturat.

Remus Grigorescu l-a acuzat de abuz în plină şedinţă de consiliu deoarece nu avea dreptul să deschidă lucrările. Şedinţa extrordinară de CL a fost convocată de cei 8 consilieri ai PER, iar edilul Râmnicului nu avea dreptul să intervină, cu atât mai puţin să prezideze şedinţa de CL. Gestul trebuia făcut de unul dintre cei 8 consilieri, implicarea edilului reprezentând un argument în plus de încălcare a legii.

„Domnului Gutău i-a fost teamă ca voi încălca regulamentul CL, un gest pe care nu l-aş fi făcut niciodată. Eu ştiu ce înseamnă democratia şi nu făceam un gest reprobabil. S-a purtat ca un copil căruia îi iei o jucarie… şi a reacţionat în mod grobian. Nu se făcea aşa ceva. Ce i s-a întâmplat data trecută când a ajuns la puşcărie i s-a întâmplat când avea majoritate absolută pentru că  nimeni nu a avut curajul să-i  spună că greşește. Îi asigur pe colegii mei din CL că nu am resentimente pentru gestul de azi, dar le cer să fie raţionali, să se gândească că dacă astăzi am acceptat un astfel de abuz ar fi cazul ca pe viitor  să facem totul ca astfel de fapte să nu se mai întâmple. Faptul că am cerut referendum l-a facut să schimbe optica. Din punctul meu de vedere ALDE a înregistrat astăzi o victorie, nu o înfrângere.

Noi suntem de acord cu ideea ca spaţiile acelea să fie preluate de primărie, nu suntem de acord cu abordarea. Preluarea trebuia făcută în urma unui referendum pentru că nu este just să dai un spaţiu unei universităţi care nu a investit deloc în modernizarea lui.

Eu le-am cerut colegilor mei din Consiliul Judeţean să nu facă o vendetă din această cauză. Eu, ca fost prefect, consider că gestul comis de Mircia Gutău a fost un abuz grosolan, incalificabil pentru edilul unui oraş”, a menţionat Grigorescu.

Consilierii locali ai PNL și ALDE au părăsit şedinţa, iar primarul Mircia Gutău şi-a trecut proiectele ilegale doar cu votul consilierilor PSD şi PER.

La finalul şedinţei, consilierii PSD arătau ca trecuti prin sită, in cealalta tabara …doar o parte din grupul PER jubila.

Mult vocalul sindicalist Tiberiu Pană a chiulit de la şedinţa de CL, cu toate că în conferinţa de presă a promis că va muta munţii pentru soarta profesorilor şi a liceului în care a muncit 40 de ani. Laşitatea domnului Pană nu a putut fi trecută cu vederea nici de profesorii prezenţi. Echipajele de jandarmi trimise să stopeze eventualele lupte sindicale dintre primar şi cadrele didactice au murit de plictiseala în faţa Primăriei Râmnicului… profesorii refuzând să-şi susţină cauza în stradă.

Un comentariu la „Referendumul i-a picat greu. Consilierul Remus Grigorescu, dat afară în mod grobian de la preşedinţia şedinţei de CL

 • 20 iunie 2017 la 7:00
  Permalink

  Este reprobabila atitudinea primarului. Chiar condamnabila. Dar nici atitudinea slugii ALDE-iste
  nu este cea mai potrivita. Din pleiada de oameni valorosi ALDE a propulsat in CL doi neaveniti – profesorul si fostul viceprimar – si un tip de bun simt care plateste cu virf si indesat cumetria cu aceste ipochimene.
  Acest fapt demonstreaza ca , politica se face numai pentru avantaje personale , nu sa pui in practica promisiunile electorale din campanie.
  Oameni mici care nu pot avea decit rezultate pe masura. Adica zero.
  De aceea nici nu mai mira pe nimeni ca , acest oras arata ca o cocina. Pentru ca , mocirla politica , asta dezvolta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *