Fostul director CEC Vâlcea, Dorin Dobrişan a fost achitat de Tribunalul Argeş

Dorin Dobrişan, fost director al CEC Vâlcea a fost achitat de Tribunalul Argeş, în dosarul întocmit de DNA Piteşti pentru infracţiunea de luare de mită,  pe motiv că nu există probe, informează Curierul Zilei – Argeş.

Dorin Dobrişan a fost condamnat definitiv în trei dosare penale, toate instrumentate de DNA Piteşti. În anul  2014, procurorii DNA au finalizat încă un caz în care este implicat Dorin Dobrişan, trimiţându-l în judecată alături de Alexandra Mădălina Cernea şi Petre Ciuteanu, analist credite la CEC Bank, respectiv administrator al unei societăţi comerciale. Fostul director CEC era acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită. Astfel, în calitatea pe care o avea şi cu ajutorul celorlalţi doi inculpaţi, el a acordat ilegal un credit ipotecar de 90.000 de euro. Pentru „ajutorul“ dat, Dobrişan a primit mită un teren în Râmnicu Vâlcea, în valoare de 137.135 lei. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Argeş.

…„Achită pe inculpatul Dobrişan Dorin, în prezent deţinut în altă cauză şi încarcerat la Penitenciarul Mioveni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită …. În temeiul art.396 alin.5 C.pr.pen. rap. la art.16 lit.b teza I C.pr.pen.cu referire la Decizia nr.405/2016 a Curţii Constituţionale, achită pe inculpatul Dobrişan Dorin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, se arată în decizia Tribunalului Argeş.

Magistraţii au mai decis să-l achite şi pe Ciuteanu Petre şi pe Cernea (fostă Ciuteanu) Alexandra Mădălina acuzate de complicitate la abuz în serviciu.

Decizia nu este definitivă, DNA Piteşti poate face apel în maxim 10 zile de la comunicarea minutei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *