Cică… medicii de familie din Râmnic nu vor centru de permanenţă

Cică medicii de familie din Râmnic nu vor centru de permanenţă în cartierul Ostroveni…de fapt nu-l vor niciunde.

Prefectul Florian Marin a încercat să le ia „pulsul” pentru aplicarea acestui măreţ dar medicii au rămas nemuritori şi reci …Nu vor şi basta.

Aşa se face că autorităţile locale şi judeţene au imobilul…dar nu şi personalul medical. Refuzul era de aşteptat…câţi medici de familie aţi văzut că muncesc în weekend? Doi, trei şi asta pentru  că pot. Dacă salarizarea s-ar face în funcţie în funcţie de consultaţii, de procedurile medicale şi nu de pe cap de bolnav…altfel ar sta situaţia.Ministerul Sănătăţii poate debloca situaţia prin schimbarea modului de calcul…nu mai plătim la numărul de pacienţi, mulţi dintre ei nici nu apelează la medicul de familie, ci la orele lucrate efectiv.

Acela va fi momentul sublim în care medicii de familie se vor cere angajaţi în centrele de permanenţă. Şi uite aşa terminăm şi cu asaltul bolnavilor asupra  Serviciului UPU care a ajuns un fel de anexă a medicilor de familie… le face munca şi în timpul şi în afara programului de lucru preluând pacienţii veniţi la urgenţe cu afecţiuni uşoare.

Prefectul spunea că va organiza o întâlnire cu parlamentarii vâlceni special pe această temă…soluţia am dat-o noi…partea cu convingerea va fi ceva mai grea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *