Elevii din Râmnic, bătăuşi şi consumatori de droguri…educaţi

Paza unităţilor şcolare, un subiect discutat la Prefectura Vâlcea sub coordonarea subprefectului Aurora Gherghina.

Râmnicul chiar este un oraş ocolit de probleme majore, cu excepţia alunecărilor teren, a rămas un veritabil orăşel al pensionarilor unde până şi elevii se bat în limitele admise de normele de civilizaţie urbană.

Comisarul Bogdan Negoiţă, reprezentantul IPJ Vâlcea, a precizat în cadrul întâlnirii că episoadele de agresiune înregistrate în unităţile de învăţământ sunt destul de rare, 28 pe anul trecut, iar gradul de violenţă este destul de mic.

Elevii din Râmnic se bat dar cu măsură. Consumul de droguri a fost şi el “externalizat” în afara unităţilor şcolare, elevii s-au “educat” şi consumă sau vând drogurile în locuri fără risc, respectiv fără riscul de a fi ridicaţi de patrulele de poliţie care mărşăluiesc în zonă în baza unui protocol semnat cu Inspectoratul Şcolar.

Agenţii de poliţie susţin că un rol important în evitarea acestor altercaţii îl au părinţii care din motive mai mult sau mai puţin obiective refuză să-şi asume rolul de părinte pe motiv că progeniturile din dotare sunt reticente la sfaturile lor.

În concluzie,  gradul nostru de civilizaţie este dat de lipsa de implicare a părinţilor şi într-o foarte mică măsură de anturaj. Pe scurt…avem ceea ce merităm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *