După ce şi-au dublat salariile: Cei 21 de parlamentari din Comisia de Muncă “relansează” România de la…Vâlcea

Păzea că vine comisia…Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială din Camera Deputaţilor.Cei 21 de parlamentari vor să ia pulsul realităţii din ţară la „firul ierbii” din Vâlcea.

După ce au majorat salariile senatorilor, deputaţilor, primarilor şi a altor categorii socio-profesionale, o majorare care va produce efecte începând cu această lună, deşi trebuia să intre în vigoare în ianuarie 2018, parlamentarii îşi vor petrece muncind primele zile de vacanţă parlamentară, nu de alta dar trebuie să-şi justifice nesimţirea într-un mod aparent onorabil.

Potrivit unor surse, cei 21 vor vizita cele două societăţii comerciale de pe platforma chimică puse pe butuci de politicienii postdemebrişti, Ochim şi CET Govora,  patronatul polonez de la USG, societate privată, un amănunt necesar de subliniat pentru că foarte multi parlamentari şi nu ştiu acest lucru,  nu le-a  permis să-şi facă publicitate pe „moşia” lor.

Iniţiativa acestui demers, o premieră politică cu iz publicitar,  aparţine deputatului PSD Eugen Neaţă din dorinţa de a  „configura harta priorităţilor pentru români”, de aici şi locaţia aleasă. Vâlcea se află printre primele judeţe pe lista sărăciei, dar și prima la mediatizat întâlnirile politice.

Deputatul Neaţă, aflat la primul mandat de parlamentar, a radiografiat perfect dezastrul provocat de camarila politică a ultimilor 26 de ani:

„Eu le mulţumesc în primul rând colegilor mei pentru că au acceptat această invitaţie, Vâlcea fiind, aşa cum se ştie un judeţ prototip sau un judeţ care configurează din punct de vedere social, toată problematică cu care se confruntă societatea românească în cei 27 de ani de tranziţie economică şi în piaţa muncii. Un parcurs destul de anevoios care a implicat schimbarea de paradigmă, refacerea unui întreg sistem industrial dacă nu chiar resetarea lui, acordul cu normele europene de mediu, colapsul unor agenţi economici, refacerea cu greu a unor sectoare de activitatea, desfiinţarea din păcate a altora, o fluctuaţie a şomajului, depopulare, scădere demografică, dezechilibre economico-sociale. Aşadar o întreaga traiectorie care a dus cu sine la consecinţe pe care trebuie să le analizăm şi să găsim cele mai bune sau soluţiile oportune pentru a echilibra din punct de vedere al pieţei muncii şi al protecţiei sociale, harta societăţii româneşti din perioada următoare”.

Sesiunea va dura 2 zile, două zile în care actualii parlamentari vor pune România pe “picioare” sau la picioarele viitoarei găşti care va prelua puterea, un demers extrem de dificil dacă luăm în calcul trădările de la vârful statului.

Cei 21 sunt: Adrian Solomon, Mihăiţă Găină, Dumitru Oprea, Silviu Vexler, Csép Éva-Andrea, Răduţ Violeta, Axinte Vasile, Calista Mara-Daniela, Dobrică Ionela Viorela, Dohotaru Adrian-Octavian, Jivan Luminiţa-Maria, Niţă Mihai, Oteşanu Daniela, Plumb Rovana, Radu Anişoara, Sefer Cristian-George,Seidler Cristian-Gabriel, Stativă Irinel Ioan, Vasilescu Lia Olguţa, Zamfira Constantin-Cătălin şi Eugen Neaţă.

Aşteptăm noua “paradigmă” în viziunea Comisiei de Muncă a Camerei Deputaţilor.

Un comentariu la „După ce şi-au dublat salariile: Cei 21 de parlamentari din Comisia de Muncă “relansează” România de la…Vâlcea

 • 6 iulie 2017 la 8:21
  Permalink

  Urmatorii cetateni care conjunctural au ajuns in Parlamentul Romaniei si anume : Adrian Solomon, Mihăiţă Găină, Dumitru Oprea, Silviu Vexler, Csép Éva-Andrea, Răduţ Violeta, Axinte Vasile, Calista Mara-Daniela, Dobrică Ionela Viorela, Dohotaru Adrian-Octavian, Jivan Luminiţa-Maria, Niţă Mihai, Oteşanu Daniela, Plumb Rovana, Radu Anişoara, Sefer Cristian-George,Seidler Cristian-Gabriel, Stativă Irinel Ioan, Vasilescu Lia Olguţa, Zamfira Constantin-Catalin şi Eugen Neaţa , au aratat prin actiunea lor intreg dispretul fata de cei care i-au propulsat acolo.
  RUSINE SA LE FIE.
  Si-au dat salarii nesimtite fara sa se gindeasca la romanii care o duc din ce in ce mai greu. Merita huliti de fiecare data cind vor aparea in spatiu public. Nu merita nici cel mai mic respect
  pentru lacomia viscerala de care au dat dovada.
  PIGMEI NU OAMENI DE NUMESC.
  Romanii au votat bazindu-se pe promisiunile electorale , dar se pare ca nesimtirea este fara limite.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *