Indemnizațiile lui Dragnea și Tăriceanu vor sării de două sute de milioane lei pe lunar, în afară de salariu

Astăzi, Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a stabilii noile nivelulri ale sumelor forfetare ale parlamentarilor cu noul cuantum al indemnizaţiilor.

Potrivit legii 96/2006 privind statutul senatorilor şi deputaţilor, ”în scopul exercitării mandatului în circumscripţiile electorale, deputaţii şi senatorii primesc lunar o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputaţilor şi, respectiv, al Senatului, echivalentă cu o indemnizaţie şi jumătate brută a deputatului, respectiv a senatorului”, citează News.ro.

Potrivit noii legi a salarizării, de la 1 iulie indemnizaţiile lunare ale senatorilor şi deputaţilor au crescut de la aproximativ 7.700 lei brut la 13.050 lei. Acest lucru înseamnă o sumă forfetară de 19.575 lei / lună, mai mare cu aproximativ 7.000 de lei faţă de cea de până acum.

Pentru liderii de grupuri parlamentare, preşedinţii, vicepreşedinţii şi secretarii comisiilor permanente, sumele forfetare vor fi şi mai mari, peste 20.000 lei / lună, deoarece şi indemnizaţiile acestora vor fi mai mari faţă de cele ale simplilor parlamentari.

Dragnea şi Tăriceanu vor avea o sumă forfetară lunară de 25.012 lei la o indemnizaţie brută de 16.675 lei / lună. De menţionat că indemnizaţiile celor doi preşedinţi ai Camerelor, precum şi cele ale membrilor birourilor permanente ale Camerelor Deputaţilor şi Senatului au scăzut de la 1 iulie, odată cu intrarea în vigoare a legii salarizării, de la 21.540 lei la 16.675 lei (preşedinţii Parlamentului) şi de la 19.055 lei la 15.515 lei (ceilalţi membri ai Birourilor Permanente). Acestora le-au fost majorate indemnizaţiile în iulie 2015, de către premierul interimar Gabriel Oprea, prin ordonanţă de urgenţă.

Un comentariu la „Indemnizațiile lui Dragnea și Tăriceanu vor sării de două sute de milioane lei pe lunar, în afară de salariu

 • 6 iulie 2017 la 8:33
  Permalink

  Te intrebi uneori daca aceste giurumele lacome isi merita locul in Parlamentul Romaniei.
  Sau poate ei sunt de buna credinta si pamintul este rau ca-i suporta. Cind ii vezi cu cit tupeu apr pe sticla si pling de mila romanilor ti se face si scirba.
  Va veni vremea cind romanii nu vor mai suporta minciunile si gogomaniile acestor impostori si ii vor lua cu pietre.
  Cu ce se deosebesc ipochimenii de blaga , gorghiu , base , udrea , turcan si toate celelalte jeguri din politica romaneasca daca au celeasi apucaturi nesimtite.
  Fereasca Dumnezeu antonel si livache , daca va exploda mamaliga romaneasca. Atunci sa va vedem. Rusine sa va fie. Lacomi viscerali ce sunteti.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *