October – fest cu ….socată şi poliţişti la pândă

Mare e grădina Domnului…dar a Consiliului Judeţean e şi mai mare. Preşedintele Consiliului Judeţean Constantin Rădulescu vrea să-i lase pe râmniceni fără permisul de conducere. Social democratul a găsit reţeta relansării turismului vâlcean prin organizarea unei sărbători a vinului, berii şi ţuicii la…silozurile de la Seaca. Pardon…la Complexul Expoziţional de la Seaca. Un loc în care nici păsările nu au haltă…dar ce mai contează.

Cică vor fi organizate expoziţii de artă culinară cu degustare, bere, vin, ţuică, adică de toate pentru atragerea turiştilor în zona judeţului Vâlcea.

Evenimentul va fi organizat de un „comitet de iniţiativă” format din mai multe instituţii din Vâlcea, toate vor da mână cu mână …până la Seaca.

O idee „genială”, nu ştim cine a născut-o…dar ştim cine vrea să o pună în practică. Probabil, autorul „moral” a stat foarte mult la soare şi a ratat esenţialul…Seaca e la câţiva km distanţă de Râmnic, degustarea aşa ziselor produse alcoolice poate fi considerată un act de o inconştienţă crasă  sau o misiune  de-a dreptul imposibilă dacă participanţii vor să se întoarcă  acasă la volanul maşinii personale, nu pe jos ca Badea Cîrţan.

Poliţia Rutieră e cu noi…mă rog…cu vâlcenii participanţii la festivalul berii, vinului şi ţuicii. Dacă cetăţenii din Râmnic sau de aiurea vor să consume ceva „suc de prune” vor intra direct pe mâna poliţiştilor rutieri care vor face filtre din metru în metru.

Trecând peste acest „mic amănunt”, care face imposibilă deplasarea spre casă…la volan, cuplurile cu copii nu vor putea să participe la acest eveniment din acelaşi motiv…distanţa prea mare de casă. Una e să faci o plimbare cu copilul pe una dintre terasele din Râmnic, alta e să-l arunci într-o maşină cu destinaţia Seaca, un loc care nu le oferă nici lor nimic.

În condiţiile date, se poate spune, fără pic de răutate, că preşedintele Constantin Rădulescu  cheamă turiştii la Seaca doar să le arate marfa…nu să o consume, de consumat vor fi obligaţi să consume …socată cu mici şi pastramă.

Va fi cea mai tare serbare câmpenească, urăm succes organizatorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *