Profesorul Petre Berbecaru, preşedintele HCM Rm. Vâlcea: “E bine că nu jucăm din vară în cupele europene. Echipa are nevoie de omogenizare!”

Cu câteva zile înainte ca HCM Rm. Vâlcea să-şi reia pregătirile pentru sezonul viitor, am stat de vorbă cu preşedintele clubului, profesorul Petre Berbecaru. Acesta s-a arătat convins că echipa noastră are un lot cu mult mai bun decât cel din sezonul trecut.  Berbecaru a muncit în această vară încercând s aducă la echipă jucătoare care, îmreună, formând un grup unit, să să se bată cu succes în ediţia viitoare a cupelor europene

„Răspundem pentru fiecare leu cheltuit”

 

“Aşa cum s-a promis şi de către finanţatori şi de către Primărie, încercăm să facem echipă care să se poată bate în Europa. Altfel nu are rost să cheltuim banii, mulţi dintre ei fiind publici. Răspundem pentru fiecare leu cheltuit, aşa ne-am luat angajamentul. Şi ca o noutate, în perioada asta am încercat să creştem valoarea echipei, dar şi să schimbăm atitudinea lotului. Eu cred că aici a fost principala problemă în sezonul trecut. Poate am surprins pe mulţi când am renunţat la anumite handbaliste cu nume, cu experienţă, chiar pentru că nu aveau atitudinea care trebuia”

 

“În handbal se spune că un joc important se câştigă în special cu apărarea

 

“Trebuie să precizez că circa 80 la sută dintre jucătoarele pe care le-am adus acum la echipă sunt componente ale echipelor naţionale din ţările de unde provin. Am mizat şi pe jucătoare romance de la care aştept o “explozie”. De exemplu, Tănăsie e una din pariurile mele. Eu cred că fata asta va ajunge cea mai bună extremă stânga din România. Am încredere că va creşte şi o altă jucătoare tânără, Elena Mitrache, vâlceancă la origini şi foarte talentată. Şi la capitolul poartă eu cred că stăm foarte bine, avem două handbaliste titulare în echipele naţionale, Petra Blazek, din Austria şi Marina Razum, venită de la Lokomotiva Zagreb, portarul naţionalei Croaţiei. De altfel, în handbal se spune că un joc important se câştigă în special cu apărarea. Iar noi am adus câteva handbaliste importante pentru faza defensivă. Am avut doi pivoţi care nu ştiu cât de mult excelează în atac, dar pe apărare, să mă exprim neacademic, mănâncă copii cruzi. Este vorba despre Raluca Băcăoanu, de la CS Măgura Cisnădie şi de Sara Vukcevic, de la Erd, campioană europeană cu Muntenegru. Băcăoanu este la o vârstă la care se poate bate pentru un loc în naţionala României, unde postul este deficitar. La cele două o adăugăm, normal, pe Florentina Craiu, handbalistă care oricum este la naţională, a fost convocată, aţi văzut, în dubla manşă contra Austriei. La linia de 9 metri trebuie să vedem cum încadrăm ce am adus. Am adus un centru din Naţionala Spaniei, Alicia Fernandez Fraga, de la Bera Bera. Spania mereu a avut un cuvânt greu de spus în competiţiile europene şi mondiale. Am mai adus-o pe Natasa Krnic de la CSU Danubius Galaţi, inter stâng. Relu Roşca a dorit-o mult pentru că o consideră şi o excelentă apărătoare. Acolo o avem şi pe Andreea Adespii, care sunt convins că va ajunge la naţională. Este ambiţia personală pe care o am din actualul lot, chiar dacă acolo este postul cel mai bine acoperit. La inter drept se găsesc greu stângace, continuăm cu Beleska şi am adus interul din naţionala Belarusului, Nataliia Vasileuskaya care a actrivat în Ungaria, la Bekecsabai şi a fost golgheteră într-o competiţie unde mai sunt ETO Gyor şi FTC Budapesta. În plus, în meciul pe care naţionala din Belarus l-a jucat contra Norvegiei, noua noastră jucătoare a marcat patru goluri, ceea ce este o performanţă deosebită”

 

“În programul pe care l-am făcut pentru sezonul viitor am eliminat cantonamentele”

 

“Cu toate că mulţi au fost dezamăgiţi că nu jucăm din vară în cupele europene, eu spun că e bine că nu jucăm acum acolo. Nu cred că era bine ca această echipă să debuteze cu stângul la prima participare europeană. De altfel, în programul pe care l-am făcut pentru sezonul viitor am eliminat cantonamentele, mergând mult pe turnee şi multe meciuri amicale, exact pentru omogenizare”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *