Neoficial, sunt nouă compani interesate de activele Oltchim

Surse din interiorul Ministerului Economiei au declarat că au fost depuse mai multe oferte pentru preluarea Combinatului Chimic Oltchim Vâlcea, atât integral, cât şi pe pachete.

Ofertele vin de la Chimcomplex Borzeşti, grupul american Louisiana Chemical, Grup Feroviar Român (GFR), IPP, GFR Group (Gruia Stoica), Aiotech, Dynamic SG Galați și BNS Group. PCC, grupul Polonez care deţine deja 32% din combinat, a anunţat că nu va depune nicio ofertă.

Dintre companiile enumerate mai sus, doar Chimcomplex a făcut public faptul că a depus oferta de preluare integrală a SC Oltchim SA.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar. În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active. Compania a înregistrat în primul trimestru al lui 2017 un profit net de 1,68 milioane euro, în creştere cu 76% faţă de perioada similară a anului trecut, şi o cifră de afaceri de 49,06 milioane euro, mai mare cu 30% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. Ultimul an în care Oltchim a înregistrat profit din activitatea curentă a fost 2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *