Guvernul PSD a împrumutat aproximativ 5 miliarde de euro şi nu are bani pentru pensii şi indemnizaţiile pentru mame

Parlamentarii au lăsat mamicile şi pensionarii fără bani, indemnizaţiile celor două categorii sociale nu au ajuns în contul beneficiarilor. Cu toate că economia duduie, iar România a devenit cea mai invidiată ţară din UE, după statisticile false date de actuala guvernare, mămicile şi pensionarii nu şi-au gasit banii pe card. Actualul guvern a uitat de ei, a dublat indemnizaţiile parlamentarilor şi a închis „seiful”.Păi dacă economia duduie…unde sunt banii? În mod normal, într-o economie performantă, Guvernul nu ar trebui să se mai împrumte pentru plata indemnizaţiilor şi pensiilor. Până în prezent, Guvernul PSD  a „reuşit”  să se îndatoreze cu 4,697 miliarde euro,  cam 40% din împrumutul semnat cu FMI, la începutul crizei economice, de Guvernul Boc.

Noii capi ai României au avut bani pentru majorarea propriilor salarii dar nu şi pentru „gloata” care i-a votat. Potrivit noii legi a salarizării, de la 1 iulie indemnizaţiile lunare ale senatorilor şi deputaţilor au crescut de la aproximativ 7.700 lei brut la 13.050 lei. Spre deosebire de restul bugetarilor, care vor încasa majorările promise pe baza unui grafic eșalonat pe patru ani de zile, parlamentarii vor încasa, din prima lună a aplicării legii, întreaga majorare. În varianta inițială a legii, indemnizațiile parlamentarilor trebuiau să crească de la 1 ianuarie 2018, însă Camera Deputaților a modificat actul normativ. Cu alte cuvinte, deputații și-au devansat singuri data măririi salariului cu șase luni de zile, în paralel cu retorica liderilor PSD despre o lege a „salarizării unitare“. Mai cresc și salariile militarilor şi a personalul contractual din Ministerul Apărării Naţionale,  cu 15%, tot de la 1 iulie.

Legea salarizării unitare prevede majorări de 25% şi pentru profesori şi medici, însă creşterile salariale vor fi aplicate abia de la 1 ianuarie 2018, când toţi bugetarii vor avea salarii mărite cu 25%. Tot de atunci, majorările vor fi acordate etapizat până în 2022. Medicii şi asistenţii medicali vor prim salarii mărite de la 1 martie 2018. Totodată, şi pentru cei din învăţământ salariile se vor majora cu 20% faţă de nivelul acordat pentru februarie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *