Ziua comunei Stoeneşti: Ignorată total de mai marii judeţului

Pe 9 iulie, comuna Stoeneşti a sărbătorit cea de a treia ediţie a festivalului „Pe fir de borangic”. Fondatorul acestei sărbători este chiar primarul comunei, Gheorghe Dumbravă, care spunea că „Pe fir de borangic” nu reprezintă doar zilele comunei, ci tradiţiile acesteia.

Manifestările au debutat cu un recital al copiilor de la Şcoala Generală Stoeneşti, care au fost urmaţi de mai multe formaţii şi ansambluri populare din judeţul Vâlcea.

După cuvântul oficial de deschidere al primarului  Gheorghe Dumbravă, petrecerea a fost reluată, pe şcenă urcând nume precum Violeta Constantin, Olguţa Berbec, Niculina Stoican şi Alessia. Sărbătoarea s-a încheiat cu un recital susţinut de Adi de la Vâlcea urmat de un suberb foc de artificii.

 

                Mai marii judeţului au declinat invitaţia primarului Dumbravă

La cea de a treia ediţie a festivalului „Pe fir de borangic”, primarul comunei Stoeneşti Gheorghe Dumbravă a invitat Prefectura Vâlcea, Consiliul Judeţean Vâlcea, conducerea PNL (partid din care face parte) şi colegi de preaslă.

Dezamăgirea, atât pentru primarul Dumbravă, cât şi pentru sutele de locuitori prezenţi la festivitate, a venit când mai marii judeţului Vâlcea au declinat invitaţia, chiar dacă sărbătoarea este una care sprijină cu adevărat tradiţiile din România. Prefectul judeţului, Florian Marin a un reprezentant, în timp ce Consiliului Judeţean Vâlcea a spus „pas”.

Nici conducerea preşedintele Partidului Naţional Liberal Cristian Buican nu a fost prezent, chiar dacă Gheorghe Dumbravă este liberalul care a obţinut cel mai mare scor pe ţară la alegerile locale din 2016.

„Sunt fără cuvinte. Consiliul Judeţean a promis că va trimite un reprezentant, deoarece preşedintele Rădulescu este plecat, dar se pare că nu a venit nimeni. Aş vrea să-i reamintesc că locuitorii comunei Stoeneşti au contribuit masiv ca dânsul să ajungă preşedintele Consiliului Judeţean. Şi drept dovadă, acum ne ignoră. Cred că dacă îl invităm pe domnul Dragnea şi îi spuneam că în comuna mea PSD-ul a luat la alegerile parlamentare 60%, cred că dansul era astăzi aici, la Stoeneşti. Nici preşedintele meu, liberalul Cristian Buican, care nici el nu este astăzi pe scenă la Stoeneşti. Şi-au văzut sacii în căruţă şi au uitat de Stoeneşti! Asta este adevărul! Eu am devenit liberal ca să primesc sprijin de la Consiliul Judeţean pentru asfaltarea unui drum”, a spus primarul Gheorghe Dumbravă în faţa a sute de oameni.

Totuşi, au răspuns afirmativ primarii Mihai Mateescu – Baile-Govora, , Cătălin Avan – Păuşeşti-Otasau, Daniel Paraschiv – Frânceşti, Viorel Radi – Buneşti şi Alexandru Dediu – Păuşeşti-Măglaşi care l-au felicitat şi l-au sustinut pe primarul Dumbravă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *