Petre Berbecaru o pune la punct pe Luminiţa Huţupan: Marile ei performanţe, pe care continuăm să le apreciem, le-a obţinut pentru Slovenia şi Macedonia, care i-au oferit mai mult financiar

Scandal în handbalul vâlcean. Luminița Huţupan Dinu, fost portar şi antrenor în cadrul  echipei locale de handbal, a  rămas pe dinafară. Actualul antrenor al echipei a refuzat să o ia în echipa sa tehnică. Fosta campioană nu prea înţelege de ce a fost dată la o parte. Aceasta şi-a exprimat nemulţumirea într-un ziar naţional cu un atac virulent la adresa conducerii clubului:

„Handbalul nu a început la Vâlcea cu Huțupan și nici nu se va termina cu Huțupan. Dar e intrigant ceea ce mi s-a întâmplat mie. Cred că am făcut ceva pentru handbalul din Rm. Vâlcea și nu cred că meritam să mi se întoarcă spatele.

În toamnă, când s-a apelat la serviciile mele, pentru a antrena portarii, am vorbit că voi avea contract până în această vară, iar apoi mi se va prelungi. Am plecat în vacanță și de atunci am tot fost amânată de cei care susțin formația.(…) Cu doar câteva zile înainte să înceapă pregătirea pentru noul sezon, am fost sunată de preşedintele clubului, domnul Petre Berbecaru, care mi-a spus că noul antrenor, Aurelian Roșca, nu vrea să lucreze cu mine, fără să mi se spună și de ce”, a adăugat Luminița.

După atacul din Gazeta Sporturilor, conducerea HCM Râmnicu Vâlcea a dat un comunicat de presă în care i-a reamintit că nu Râmnicul s-a debarasat de ea…dimpotrivă. Potrivit comunicatului, fosta antrenoare a trădat de nenumărate ori încrederea acordată de clubul vâlcean în favoarea unor echipe care i-au oferit un salariu mult mai atractiv.

Petre Berbecaru susţine că noul antrenor al echipei are dreptul să-şi aleagă echipa…şi să refuze variantele toxice.

 

COMUNICAT

Ca urmare a articolului apărut în Gazeta Sporturilor din 13.07.2017, în care fosta mare sportivă, Luminiţa Huţupan Dinu afirmă că nu mai are loc în ţară, fără a se dori un drept la replică, facem următoarele precizări:

– Râmnicu Vâlcea nu este oraşul ei natal, este oraşul care a înfiat-o şi a respectat-o, oferindu-i titlul de cetăţean de onoare, deşi marile ei performanţe, pe care continuăm să le apreciem, le-a obţinut pentru Slovenia şi Macedonia, care i-au oferit mai mult financiar.

– În momentul în care s-a retras ca sportivă, oraşul Râmnicu Vâlcea şi municipalitatea în care loveşte cu vehemenţă, i-a oferit post de antrenor la Centrul de Excelenţă din Rm. Vâlcea şi la Colegiul Tehnic Energetic din Rm. Vâlcea.

– După o scurtă perioadă în care avea ocazia să să se afirme şi să crească ca antrenoare, le-a întors spatele şi a plecat la Baia Mare, pe o remuneraţie superioară. Ce s-a întâmplat la Baia Mare se ştie şi a luat drumul Clujului, unde, urmare a “muncii excelente” a fost dată afară. Municipalitatea din Rm. Vâlcea i-a întins din nou o mână şi a fost angajată ca antrenor la HCM.

– Fără a comenta rezultatul sezonului trecut, în sezonul care abia a început, clubul l-a angajat ca antrenor principal pe “marele antrenor în devenire” Aurelian Roşca. În paranteză fie spus, acest “mare antrenor în devenire” a adus un titlu de campion european şi un titlu de campion mondial pentru România, cu echipele de tineret ale acesteia.

-Ce peste tot în lume şi la toate sporturile, antrenorul principal îşi alege colaboratorii, printre care fosta mare sportivă nu s-a regăsit.

-Ultima precizare pe care o facem este că, în contractul antrenorului Aurelian Roşca, alegerea colaboratorilor este singura condiţie pusă pentru a îndeplini obiectivele clubului, acceptând toate celelalte condiţii puse de club, inclusiv cele financiare.

Cu mult respect, CONDUCEREA HCM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *