Americanii şi a treia generaţie de olteni…

Stand up comedy cu americani la Consiliul Judeţean Vâlcea. Aşteptarea de o sută de ani şi mai bine a luat sfărşit… americanii şi-au miscat oasele şi au campat şi pe malul Olaneştiului…şi…stupoare…oltenii i-au tratat cu sictir.

Armata NATO nu a impresionat pe nimeni cu toate că străbunicii aşteptau sufletul la gură marea descălecare. Doar două, trei fătuce cu plete blonde şi fuste scurte încercau să-şi vândă nurii tufliţi de oboseală.

Oltenii de azi nu mai cred în visul american.

Carcotaşii înjurau la Iohannis, pensionarii înjurau târfele plasate strategic pe trotuarul din faţa CJ care atentau grav la… imaginea… judeţului.Nu am priceput faza cu imaginea, americani ne cunosc ca .. Hackerville, tărâmul criminalităţii online din România.

Dar asta e, fiecare cu ţinta lui…

Americanii înjuraseră cu ceva timp în urmă, la greu, traseul şi locaţia…adică râul şi ramul, bariera naturală  care ne-a apărat de cotropitorii din trecut, ce-i drept au avut motivele lor.

Trecerea Carpaţilor a constituit o adevarată încercare, la primul pas făcut în judeţ  au rămas blocaţi pe Valea Oltului, la cel de-al  doilea s-au rătăcit de Poliţia Rutieră…O „dramă”care a alertat până şi Prefectura…Nimeni nu ştia unde au dispărut trupele NATO…în ce colţ mioritic au ajuns atât de repede încât nici radarul celor de la Rutieră nu le-a depistat.

În final,  americanii au fost găsiţi: ajunseseră la locul de campare, la Mihăeşti. Noroc cu satelitul…

Într o perioadă în care toată lumea militează pentru autostrada Sibiu-Valcea-Piteşti…eu vreau să ne conservam această „comoară inestimabilă”, să  păstrăm Valea Oltului pe modelul din prezent: mai o bolostâncă, mai un mal căzut…

Şi dacă tot nu ne pasă de „scutul” oferit de americani, pe motiv că nici dracu nu vrea să se ne invadeze spaţiul, nu din alte motive, doar refugiaţii sirieni au fost  la un pas să-şi taie venele când au auzit unde trebuie să ajungă, putem să înjuram la ei pană leşinăm…pe ei oricum nu- i doare…sunt în misiune.

Nu ne aud…pentru  că nu prea existăm…

Vâlcenii ar trebui să priceapă că băşcalia nu ne ajută pentru că suntem un mare NIMIC… aşezarea geografică ne – a salvat din nou, nu inteligenţa liderilor politici.

Jocurile la acest nivel sunt făcute de alţii…noi oferim doar scena şi câţiva soldaţi.

Un amănut transmis pe faţă de soldaţii americani care au mimat exerciţiul militar la Mihăeşti.

Printre bezele şi fluturări de braţe, americanii îşi marcau teritoriul în zonă, chiar la un pas de ograda lui Putin.Mesajul a avut  bătaie lungă…

Da, noi ne-am ales cu un scut, avem spatele asigurat şi copiii la adăpost, şi mă refer la cei cu vârsta potrivită pentru recrutare.

Dana NEDESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *