Încă o mini-vacanţă pentru bugetari

Guvernul României le-a făcut bugetarilor cadou încă o mini-vacanţă de patru zile. Deoacece ziua de 15 august este declarată oficial zi nelucrătoare, iar în acest an cade într-o zi de marţi, executivul a luat decizia ca şi ziua de 14 august, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcând legătură între zilele de week-end și ziua de Sf. Marie.

Ziua liberă va fi recuperată, în regim de program normal, în data de 19 august 2017 sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 25 august 2017.

Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activității.

De asemenea, pentru funcționarea justiției ca serviciu public, dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică magistraților şi altor categorii din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 14 august 2017 şi nici participanților în aceste procese.

Operațiunile de încasări prin virament în relația cu instituțiile de credit, aferente datei de 14 august 2017, se înregistrează în contabilitatea unităților teritoriale ale trezoreriei statului cu data de 14 august 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *