Achiziţii de terenuri pe badă rulantă la primărie: şase “resturi” de teren …132.000 de euro

Primarul Mircia Gutău şi cei 16 consilieri PSD şi PER vor vota în şedinţa CL de astăzi un proiect prin care municipalitatea va investi 132.000 de euro pentru achizitia unor “resturi de teren” pe care edilul va construi locuri de joacă şi o parcare publică, lucrare ce trebuia realizată de firmele de construcţie care au ridicat cartierul de locuinţe… fără respectarea prevederilor legale. Costul celor două proiecte se ridică la 70.000 de euro.

Primarul Mircia Gutău construieşte din nou…parcări şi locuri de joacă, dar nu oricum. Pentru realizarea celor două proiecte, edilul Râmnicului a cumpărat de la anumiţi proprietari, majoritatea doamne, tot  cu domiciliul de reşedinţă în alte oraşe ale ţării, o reţetă patentată în grupul primarului, bucăţi de teren…nişte “resturi de proprietate” evaluate după bunul plac al acestuia.

Astfel:

– un teren din Ostroveni, pe bulevardul Dem Rădulescu,  în suprafaţă de 70 mp a fost cumpărat de Primăria Râmnicului cu 6.582 de euro;

– în aceeaşi zonă conducerea primăriei a dat 9.217 euro pt un teren în suprafaţă de 98 mp;

– alţi 48.718 euro au fost oferiţi pentru un teren în suprafaţă de 854,73 mp, pe strada Henri Coandă;

– 180 de mp au fost cumpăraţi la preţul de 16.943 de euro, tot pe bulevardul Dem Rădulescu;

  • 431 mp în strada Henri Coandă ne-au costat, pentru că din banii nostri se plătesc, 24.566 euro;
  • 468,78 mp, tot pe strada Henri Coandă, ne – au costat 26.720 de euro.

Plata se va face în lei, la cursul de referinţă al euro comunicat de BNR în ziua plăţii.Perfectarea actelor va fi făcută de primar sau de altă persoană desemnată, noi pariem pe primar.Toate cheltuielile aferente întocmirii documentaţiilor tehnice de cadastrare, precum şi cele de încheiere a contractelor de vânzare – cumpărare în formă autentică vor fi suportate de la bugetul local. Ca o completare, mai mult ca sigur…toate vor fi făcute la notariatul soţiei primarului sau… al fiicei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *