Chimcomplex la un pas de a-şi retrage oferta pentru Oltchim

Ştefan Vuza, omul de afaceri care controlează Chimcomplex SA, a declarat pentru Adevărul Live, că este posibil să-şi retragă oferta pentru preluarea activelor combinatului chimic Oltchim. Vuza a declarat că există un dezinteres total din partea autorităţilor române de a privatiza Oltchimul.

„Organizatorii licitaţiei au trimis 220 de adrese către toţi jucătorii plantelei. În Uniunea Europeană sunt 57 de jucători. N-a venit nimeni. De ce n-a venit nimeni? Pentru că sunt foarte mari riscurile, este un joc cu prea multe necunoscute.  Noi credem că PCC s-a retras că piaţa s-a schimbat, iar competiţia este mare. Doi, caietul de sarcini are multe, multe interpretări. Iar noi în România ne pricepem şi mai bine să interpretăm orice virgulă, o scoatem din context şi iese altfel. Niciun cumpărător din chimie şi mai departe finanţatorii din spatele chimiştilor nu vin într-o zonă tulbure. Şi această zonă este şi astăzi. Şi astăzi acest caiet de sarcini la care ne-am înhămat încă este interpretabil, iar interpretarea poate să coste 40 de milioane de euro. Vă daţi seama că la o nebuloasă asupra unei cifre de 40 de milioane de euro nimeni nu mai intră în joc, spun să facă alţii.  Interpretarea vine de la cum se tratează problemele de mediu. Ca să înţelegeţi, suntem în negociere în continuare cu organizatorii licitaţiei, ne-am implicat activ pentru că la probleme româneşti sunt soluţii româneşti. … Dacă în continuare organizatorii licitaţiei şi cei de la mediu vor spune „Nu ne interesează”, atunci noi ne retragem, exact ca şi PCC. Deci lucrurile sunt foarte limpezi. Ori înţelegem ce sunt problemele de mediu, adică de competenţa cui sunt, cine le rezolvă … Dar dacă totuşi autoritatea o să îţi spună ţie că le rezolvi, atunci le rezolvi tu….

…Elementul politic nu ne ajută. Nu cerem facilităţi, nu cerem subvenţii ci cerem aceleaşi condiţii de competiţie ca ceilalţi jucători. … Probabil încetul cu încetul şi factorul politic se va trezi. Ne interesează o dezmorţire a acestor decidenţi”, a declarat Ştefan Vuza pentru Adevărul Live.

A.S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *