Vezi grila de salarizare propusă de Cristian Buican pentru administraţia publică locală

În urma Decretului Prezidențial nr. 580/2017 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 492 din 28 iunie 2017 Legea cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice. Conform prevederilor art. 11, alin. (1) din Legea menționată, ”Pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul familiei ocupaționale „Administrație” din aparatul propriu al consiliilor județene, primării și consilii locale și din serviciile publice din subordinea acestora, salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a consiliului local, a consiliului judeţean sau a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după caz, în urma consultării organizaţiei sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor”. Trebuie subliniat și faptul că prevederile Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice nu cuprind o grilă de salarizare pentru angajații din administrațiile publice locale, ci doar un nomenclator al funcțiilor. Ținând cont de aceste prevederi, președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, sare în ajutorul administrațiilor publice locale și le pune la dispoziție o propunere de grilă de salarizare detaliată privind salarizarea personalului administrațiilor publice locale. Această grilă propusă de către parlamentarul liberal Cristian Buican a fost concepută împreună cu specialiștii CNS „Cartel ALFA” și propune coeficienți de salarizare pentru toate tipurile de angajați din cadrul administrațiilor publice locale. Aceeași grilă de salarizare a fost susținută ca amendament la Legea salarizării de către deputatul Cristian Buican în timpul dezbaterilor Legii din cadrul Camerei Deputaților, însă majoritatea PSD+ALDE s-a opus vehement acestui amendament, care stabilea venituri decente angajaților din primării și consilii județene.

Acest demers al deputatului Cristian Buican vine să ofere administrațiilor publice locale un model unitar de salarizare a personalului din primării și consilii județene și să preîntâmpine cazuri de discrepanțe salariale majore între angajați cu responsabilități similare sau identice, dar primării diferite. Grila de salarizare propusă de către deputatul Cristian Buican administrațiilor publice locale cuprinde coeficienți pentru fiecare funcție în parte, salariile de bază fiind rezultatul înmulțirii coeficientului cu salariul minim prevăzut pentru anul 2023, de 2.500 lei, așa cum a fost el stabilit prin Legea cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

”Ținând cont de faptul că în cadrul administrațiilor publice locale, în această perioadă, majoritatea energiei angajaților se consumă pe incertitudinea veniturilor salariale și pe aplicarea prevederilor Legii salarizării, m-am gândit să ofer primăriilor un model de grilă de salarizare. Subliniez faptul că această grilă a fost concepută împreună cu specialiștii CNS „Cartel ALFA” și are ca scop o salarizare decentă a angajaților din primării și diminuarea fenomenului prin care angajați cu responsabilități similare, dar din primării diferite, să aibă venituri variate. Am transmis deja pe email edililor liberali această grilă de salarizare, însă o pun la dispoziție tuturor primarilor interesați, indiferent de coloratura politică a acestora. Îmi exprim speranța ca acest model de grilă de salarizare poate reprezenta o soluție la problemele actuale cu care se confruntă administrațiile publice locale privind stabilirea nivelului salarizării angajaților” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Biroul de presă Deputat Cristian Buican

Un comentariu la „Vezi grila de salarizare propusă de Cristian Buican pentru administraţia publică locală

 • 2 august 2017 la 9:29
  Permalink

  Grila de salarizare propusa de Cristian Buican este demna de un obscur profesor de matematica , salvat de politica , pentru ca , era in continuare la scoala speciala.
  Dupa principiul ca , chelului tichie de margaritar ii trebuia , s-a bagat si el putin in seama.
  Mai bine ar justifica averea imensa pe care a strinso si sa arate cit din avere este fiscalizata.
  Cum ar putea un ipochimen lipsit de moralitate sa aiba intentii bune ? Sa fie transparent si
  sa-si demonstreze provenienta averii. Altfel va fi considerat , ca si ceilalti imbogatiti peste noapte , un impostor. Un profesor in domeniu , dupa cum ii place sa se laude.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *