Sinistraţii de la Alunu – au primit „verde” pentru ajutoarele de subzistenţă

Sinistraţii de la Aluni vor beneficia din partea Guvernului de un ajutor de subzistenţă până la finalizarea procedurilor legale privind relocarea într-o zonă sigură.

 

În Monitorul Oficial nr. 618, partea I, din 31 iulie 2017, a fost publicată Hotărârea de Guvern, adoptată în baza Legii nr. 416/2001, prin care au fost aprobate ajutoarele de urgență pentru sprijinirea unui număr de 463 de familii și persoane singure, conform anexei, în valoare totală de 1.272.700 lei.

“De remarcat este faptul că un număr de 25 de familii și persoane din județul Vâlcea, vor beneficia de ajutoare a căror valoare este cuprinsă între suma de 1.000 până la 7.000 lei.

Printre acești beneficiari se numără și cele 8 familii din localitatea Alunu, ce au fost afectate de alunecarea de teren produsă în punctul Gropile, pentru care Instituția Prefectului, a făcut demersurile legale prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vâlcea, în vederea acordării sprijinului financiar de către Guvernul României,acestia primind maximul permis de le lege, de 7000 lei pentru fiecare persoana.

Sumele respective reprezinta un ajutor de subzistenta si nu au legatura cu despagubirile pentru gospodariile afectate de deplasarea haldei de steril.”, se precizează în comunicatul emis de Prefectura Vâlcea.

D.N.

Un comentariu la „Sinistraţii de la Alunu – au primit „verde” pentru ajutoarele de subzistenţă

  • 2 august 2017 la 9:20
    Permalink

    Sper ca , aceste firimituri acordate nenorocitilor dupa alunecarea de teren sa nu-i faca pe edili sa doarma pe ei. Prioritara ar trebui sa fie actiunea de consolidare a haldei de steril pentru a-i proteja pe viitor pe toti cei amenintati de catastrofa.
    Tovarasul militian de la Prefectura stie ce are de facut , daca nu , pe loc repaus si trecerea lui pe linie moarta. Din punct de vedere politic , nu altcumva.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *