Înţelegeri secrete şi acte cu iz penal între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local al Râmnicului: terenul Maternităţii Vâlcea

Asocierea dintre Consiliul Judeţean Vâlcea şi Primăria Râmnicului pentru igienizarea terenului şi anexelor aferente Maternităţii Vâlcea a picat la vot. Viceprimarul PER Carmen Preda a avut liber, iar liberalul aflat pe lista primarului ca pion pentru situaţii de urgenţă a votat cu partidul. Astfel, spre disperarea edilului Mircia Gutău,  reconfigurarea terenului a rămas pentru o şedinţă ulterioară…Planul pus la cale împreună cu fostul primar Romeo Rădulescu a picat. Surse din cadrul Consiliului Judeţean susţin că asocierea poate fi „legalizată”printr-o ilegalitate…

 Fostul primar Romeo Rădulescu şi actualul primar Mircia Gutău, doi foşti prieteni şi colegi de partid, actualmente duşmani cu acte, au tot încercat încă din anul 2010 să pună mâna pe cei 1398 de mp şi anexele din curtea Maternităţii Vâlcea…  pentru reconfigurarea zonei, un demers esenţial pentru intrarea în legalitate a actelor semnate de actualul edil al oraşului în favoarea cuscrului din dotare, medicul Marian Stoica.

Doctorul şi-a construit un bloc în zonă… fără parcare, edilul i-a oferit posibilitatea să intre în “legalitate”printr-o înţelegere cu fosta conducere a CJ Vâlcea, prin  fostul preşedinte  Ion Cîlea.

Poveste acestui teren a început în 15 martie 2010, moment în care Consiliul Local al Râmnicului a cerut Consiliului Judeţean Vâlcea trecerea suprafaţei de 1398 mp din curtea Maternităţii din domeniul public al judeţului şi administrarea Consiliului Judeţen în domeniul public al municipiului şi administrarea Consiliului Local.În şedinţa din 27 iunie 2017 trebuia să se semneze finalul…preluarea lui acte, dar…unul dintre consilierii primarului, viceprimarul Carmen Preda a lipsit la apel şi proiectul a picat.

Iniţial, în data de 15 martie 2010, fostul preşedinte Ion Cîlea a  acceptat solicitarea primarului …dacă Consiliul Local al Râmnicului prezintă acte prin care să dovedească necesitatea proiectului şi promisiunea că terenul cu pricina nu va fi folosit în alt scop…în interesul  anumitor  persoane.

Inventarierea terenului cuprindea la data respectivă, ca şi acum,  şi două clădiri anexe: un depozit de carburanţi, cu valoare de inventar de 0.42 lei, şi o magazine depozit cu valoarea de 37.129.58 lei. Surse din spital susţin că acela era locul în care se  depozita materialul sanitar, inclusiv aparatura medicală, care ar fi fost distribuită în final medicilor din spital de către acelaşi director Marian Stoica…în momentul construirii parcării.Cert este că anexele au fost incendiate ca prin minune chiar in momentul în care s-a construit parcarea blocului. În ceea ce priveşte prejudiciul de peste 300 milioane de lei vechi nimeni nu a mai amintit nimic niciodată.

Doctorul Marian Stoica şi Mircia Gutău au primit o aşa-zisă legalizare a terenului cu destinaţia de parcare abia peste doi ani, în mandatul lui  Romeo Rădulescu.

Proiectul a fost întrodus pe ordinea de zi a CL în şedinţa din data de 30 martie 2012 în baza unui   raport tehnic trimis de CJ Vâlcea în data de 10 ianuarie 2012.

Astfel, potrivit adresei CJ Vâlcea nr.223 din 10 ianuarie 2012,  terenul ar fi intrat în administrarea CL al Râmnicului cu indeplinirea condiţiilor prezentate mai sus.O decizie care a confirmat falsul în acte. Mircia Gutău la ajutat din puşcărie să obţină un mandate la Primărie, iar Romeo Rădulescu a încercat să-şi plătească  datoria către acesta printr-un transfer illegal.

Se pare însă că traseul a fost intrerupt tot din cauze legislative deoarece la această dată terenul  figurează în patrimoniul judeţului şi administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea. Actul nu a produs efecte.

Asocierea… proiect mort

Spuneam săptămâna trecută că primarul Mircia Gutău a trecut într-o altă… dimensiune: igienizează spaţii inexistente. Edilul  şi-a dat spre aprobare în şedinţa din 27 iulie  proiectul  în care promite că va igieniza construcţiile anexă din curtea Maternităţii, demolate  înainte de descălecarea DNA la Primăria Râmnicului.

Conform proiectului, clădirile fantomă urmau să fie igienizate…chiar dacă au fost „curăţate” prin foc în momentul în care cuscrul din dotare, medicul Marian Stoica, şi-a construit blocul.

Transferul nefiind posibil, prima varianta solicitată, primarul Râmnicului a acceptat varianta asocierii, document ce trebuia parafat în şedinţa CL din data de 27 iulie, şedinţă la unul dintre viceprimari a lipsit, vot esenţial în trecerea proiectului.

Partea interesantă din acest document lipseşte cu desăvârşire, condiţiile de asociere urmau să  fie oferite consilierilor locali şi judeţeni  într-o altă şedinţă. În mod normal, capii celor două instituţii aflate în parteneriat aveau obligaţia de a prezenta condiţiile de asociere  în cadrul aceleiaşi şedinţe, pe acelaşi proiect supus aprobării.Altfel, printr-un alt act administrativ votat de consilierii primarului, terenul putea să-şi schimbe şi proprietarul şi destinaţia.

Cum asocierea este imposibilă din punct de vedere legal, primarul Mircia Gutău poate să salubrizeze curtea spitalului printr-un contract de prestări- servicii semnat de  Consiliul Judeţean cu  societatea Pieţe Prest, nu are nevoie de alt gen de acte pentru igienizarea zonei. Singura problemă pentru actualul edil Râmnicului şi pentru fostul primar Romeo Rădulescu rămâne falsul în acte privind trecerea ilegală a terenului din curtea Maternităţii în administrarea CL în folosul unei persoane fizice, o situaţie fără şanse de punere în legalitate.

Un comentariu la „Înţelegeri secrete şi acte cu iz penal între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local al Râmnicului: terenul Maternităţii Vâlcea

 • 3 august 2017 la 8:53
  Permalink

  Probabil ca finu se lasa initiat de nasul in ale smecheriilor. Degeaba se lauda peste tot presul CJ ca PSD-stii lui frumosi si liberi sunt de neatins pentru ca , dupa cit se pare el este deja atins de alea rele.
  Poate vor sa constituie o enclava de smecheri valceni pe undeva la racoare.
  Bine ar fi ca „nasul” sa inteleaga ca si smecheria moldoveneasca are limite. Atit cit mai are timp , pentru ca dupa cum actioneaza si se comporta , ca un grof , sigur va ajunge acolo unde merita.
  Ar fi pacat pentru acest oras sa se constate ca primaria creaza numai penali. Mult mai bine ar fi sa se concentreze pe centrul orasului care arata si va arata deplorabil mult timp de acum inainte dupa cum se prognozeaza.
  Dar se pare ca , smecheria romaneasca , ca si mersul pe bicicleta , nu se uita niciodata. Uitara-i relelele pe ei si sa-i cazeze unde trebuie.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *