La Tomşani vor fi contruite două noi poduri peste râul Bistriţa

Primarul Dumitru Pearcu, din Tomşani, a reuşit să obţină finanţare prin PNDL 2, pentru încă două poduri peste pârâul Bistriţa. Valoare totală a investiţiei se ridică la 5, 83 milioane de lei.

Conform edilului din Tomşani, Dumitru Peracu ambele poduri sunt necesare pentru facilitarea accesului cetăţenilor comunei.

Primul proiect, în valoare de peste 2,327 milioane de lei, constă în construcţie unui pod din beton armat peste pârâul Bistriţa în punctul Boereasca. Cel de al doilea pod, cu valoare de peste 3,53 milioane de lei va traversa râul Bistriţa prin punctul Chiceni, pe DC 133.

Primarul Dumitru Pearcu a mai spus că investiţiile în comună vor continua şi cu alte proiecte, dând exemplu faptul că s-a fi nalizat licitaţia de atribuire a lucrărilor din cadrul proiectului de asfaltare a şase kilometri de drumuri de interes local în comună şi anume: Uliţa Brutăriei, Mestecăniş – Măldăreşti, Drumul Măliniş, Uliţa Balta Mare, Foleşti – Oteşani, Drumul Văilor, La Lunca, Uliţa Cimitir – sat Tomşani, Măcşoara Vale, Uliţa Ortoci.

Edilul a punctat faptul că perioada de execuţie este de aproximativ doi ani, dar este încrezător că lucrările vor fi finalizate înante de termen.

A.S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *