La braconat pe râul OLT…

În ziua de 03 august, jandarmi din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea au executat o misiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol pe râul Olt, în zona localităţilor Băbeni, Ioneşti şi Drăgoeşti, acţiune în urma căreia au fost depistaţi cinci  bărbaţi ce pescuiau ilegal.

În jurul orei 03:00, numiţii O. Daniel şi M. Marius  din Ioneşti au fost depistaţi de jandarmi pe râul Olt, la aproximativ 100 m în aval de CHE Ioneşti,  în dreptul localităţii Ioneşti, în timp ce pescuiau comercial  cu ajutorul unei bărci pneumatice şi două plase bifilament în lungime de 200 m fără a deţine autorizaţie de pescuit. Totodată asupra acestora a fost găsită cantitatea de 40 kg. de peşte din specia caras.

În jurul orei 06:30, numitul Ş. Marius  din Ioneşti, a fost depistat de jandarmi pe râul Olt, la aproximativ 2000 m aval de CHE Băbeni,  în dreptul localităţii Ioneşti, în timp ce pescuia cu ajutorul unei unei bărci pneumatice şi a trei plase monofilament însumând 300 m fără a deţine autorizaţie de pescuit. Asupra acestuia a fost găsită cantitatea de 15 kg. de peşte din specia caras care a fost eliberată în râul Olt întrucât se aflau în stare vie.

În jurul orei 07:00, numiţii T. Adrian şi C. Gheorghe din Ioneşti şi Scundu, au fost depistat de jandarmi pe râul Olt, la aproximativ 2000 m aval de CHE Băbeni,  în dreptul localităţii Ioneşti, în timp ce pescuiau cu ajutorul unei bărci pneumatice şi a unei plase din aţă de 100 m fără a deţine autorizaţie pentru pescuit. Asupra acestora a fost găsită cantitatea de 25 kg. de peşte din specia şalău şi somn care a fost eliberată în râul Olt întrucât se aflau în stare vie.

Celor cinci bărbaţi  le-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea infracțiunilor de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament  şi ,,pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit,,  fapte prevăzute şi pedepsite de art. art. 64, lit. a şi k, din OUG 23/2008 modificată şi completată de legea 317/ 2009 privind pescuitul şi acvacultura.

Uneltele folosite la săvârşirea faptelor  au fost ridicate în vederea confiscării şi predate împreună cu actele de constatare poliţiştilor din cadrul posturilor de poliţie  Ioneşti  şi Olanu pentru continuarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *