Lemnele de foc…au încins spiritele la Prefectuta Vâlcea

Sedinţă de lucru la Prefectura Vâlcea. Prefectul Florian Marin a convocat la o întâlnire de lucru toţi primarii judeţului pe tema asigurării lemnelor de foc pentru iarna 2017 – 2018. Înfiinţarea  depozitelor de lemne în fiecare localitate a judeţului a constituit tema principala de dezbatere. Primarii s-au declarat nemulţumiţi de procedura de înfiinţare, primarul localităţii Bujoreni, social democratul Gheorghe Gîngu a cerut sprijinul  Prefecturii Vâlcea în realizarea documentaţiilor, o idée respinsă de prefectul judeţului din motive logice: Prefectura are alte  atribuţii ca obiect de activitate.

Prefectul Florian Marin şi George Mihăilescu, directorul Direcţiei Silvice Vâlcea, au cerut edililor vâlceni listele cu necesarul de lemne de foc pentru deservirea populaţiei până pe data de 1 septembrie, ultimul termen admis.

Costul lemnelor de foc variază între 180 si 280  lei metrul cub, cu tot cu TVA.

Majoritatea primarilor  au ţinut să atraga atenţia asupra relaţiei defectuaoase cu CET Govora, singurul furnizor de cărbune din judeţ,  care a restrâns contractele privind cantitatea de cărbune destinată populaţiei din mediul rural.

Prefectul Florian Marin a precizat că Instituţia Prefectului nu se poate amesteca în realaţiile comerciale ale societăţii CET Govora, o societate aflată în insolvenţă, singurul ajutor posibil ar putea fi oferit doar în ceea ce priveşte reluarea negocierilor cu unităţile administrativ teritoriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *