Legea Educaţiei se va modifica din nou

Ministrul Educaţiei Liviu Pop a declarat într-un interviu acordat site-ului News.ro, că noua Legea a Educaţiei Naţionale va fi gata în 2018, dar va intra în vigoare în 2019.

Printre principalele modificări se vor număra şi statutul profesorului şi conduita acestuia, dar şi o posibilă modificare a programului anului şcolar.

„Până în 2018 vom finaliza noua Lege a Educaţiei Naţionale. Sunt multe lucruri care trebuiesc îmbunătăţite. De exemplu, utilizarea telefonului să nu fie făcută nici de către elevi şi nici de către profesori, iar elevul de serviciu, ca noţiune, să dispară pentru că există suficientă resursă umană la nivelul unităţii de învăţământ care să asigure această intrare- ieşire în unitatea şcolară. Mă refer la personalul TESA, didactic auxiliar sau chiar didactic, numai dacă este necesar”, a declarat ministrul Pop.

Întrebat de digitalizarea manualelor şcolare şi a cataloagelor, ministrul Educaţiei a declarat că de la 1 ianuarie 2018 va exista un judeţ – pilot în care întreg sistemul educaţional va fi digitalizat şi că în următorii doi ani toate şcolile din România vor fi conectate la internet.

„Avem trei capitole pe zona aceasta în programul de guvernare – internet în fiecare unitate în următorii doi ani de zile. Avem doar 66 la sută din unităţi conectate la Internet. În acelaşi timp, din 1 ianuarie 2018 vom avea un judeţ-pilot în care vom digitaliza direct sistemul. Ministerul Educaţiei are trei proiecte mari – wireless campus, internet în toate unităţile şcolare, biblioteca şcolară virtuală, care trebuia făcută din 2011, dar nimeni nu a fost capabil să o facă şi acest management al şcolarităţii, unde acest catalog electronic va face posibil ca părintele să primească în mod real şi direct situaţia elevului. Avem manuale pe suport electronic, facem biblioteca virtuală, aducem internet în fiecare clasă”, a completat Liviu Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *