Parcul de la Catedrala Ostroveni – tun de 3,6 de miliarde de lei vechi fără acte de achiziţie a terenului

Tun de câteva miliarde de lei vechi dat de primarului Mircia Gutău pentru extinderea spaţiului de recreere de la Catedrala Înălţarea Domnului din Ostroveni.

Edilul Râmnicului a băgat peste 3,6 de miliarde de lei într-o lucrare care nu îndeplinea condiţiile legale: terenul  din faţa Catedralei Ostroveni, teren  proprietate privată.

În condiţiile date, Primăra avea obligaţia să achiziţioneze suprafaţa de 794mp pentru realizarea zonei de agreement şi doar după aceea să demareze lucrările. Dar şi de această dată edilul Râmnicului şi-a băgat picioarele în lege şi a atribuit lucrarea fără licitaţie pe SEAP… şi fără documente de achiziţie a terenului.

Primarul Mircia Gutău şi-a propus să igienizeze zona din faţa Catedralei Înălţarea Domnului din Ostroveni în stilu-i caracteristic…prin încălcarea legislaţiei.

Astfel, în data de 31 mai 2017, primarul Mircia Gutău a dat spre aprobarea Consiliului Local al Râmnicului un proiect de hotărâre de  demararea procedurilor legale pentru achiziţionarea terenului în suprafaţă de 794 mp, situat în zona Ostroveni, în vederea realizării unei zone de recreere pentru cetăţenii din Ostroveni.

Studiul de fezabilitatea al proiectului fusese  aprobat în data de 28 februarie 2007, dată la care edilul Râmnicului recunoştea în acte publice că terenul aparţine “moştenitorilor  autorului Băsălău Dumitru”.

Din 28 februarie şi până în data de 26 iulie, Executivul Primăriei Râmnicului nu a reuşit să pună mâna legal pe cei 794 mp, dar a executat lucrarea deşi nu avea niciun act justificativ pentru demararea lucrărilor pe o proprietate privată.

Gutău a acţionat din nou …ilegal. Devizul general al lucrării a fost aprobat în şedinţa din 26 iulie 2017 când a alocat suma de 306.737,41 lei fără TVA, respectiv 365.017,52 lei cu TVA, dată la care lucrarea era deja realizată.

Primarul şi clica sa de consilieri locali  au ţinut să semnalizeze ilegalitatea comisă la lumina zilei, după cele patru şedinţe de CL, cu aprobarea consilierilor locali PSD şi PER,  a făcut inaugurarea proiectului la o zi după alocarea sumei…pe data de 27 iulie 2017.

Aroganţa primarului a depăşit cu mult limitele admise de un stat mafiot.

Ca şi cum lipsa actelor justificative privind luarea cu japca a unei proprietăţi, ca extindere a unui parc de agrement, nu ar constitui o ilegalitate crasă, pentru că proprietarii ar putea să se îndrepte cu un proces împotriva Primăriei Râmnicului, Mircia Gutău a dat lucrarea prin încredinţare directă, nu prin licitaţie pe SEAP, cum prevede legea.

Cu două condamnări penale la activ, edilul Râmnicului a comis o dublă ilegalitate care vizează scurgerea ilegală din bugetul local al Râmnicului a celor  36 de miliarde de lei vechi în contul unei firme de casă care a executat în banii respectivi următoarele lucrări: amenajări peisagere – spaţii verzi, gazon rulou, un zid de prijin ce intra în executarea unei firme private, lucrări terasamente, alei pietonale, sistem de irigaţii automatizat şi amenajarea unui sistem de alimentare cu apă …la sistemul de irigaţii. Alimentarea cu apă a fost contabilizată de două ori…

Tunul a fost dat la lumina zilei… dar niciun organism de control nu a reacţionat.

Dana NEDESCU

 

2 comentarii la „Parcul de la Catedrala Ostroveni – tun de 3,6 de miliarde de lei vechi fără acte de achiziţie a terenului

 • 13 august 2017 la 6:05
  Permalink

  Se pare ca , tunurile sunt pasiunea din ultima perioada a edilului surogat. Betoane si pamint rascolit , apar peste tot in Ramnic , unde nu se poate cuantifica nimic , clientele politica prospera , iar el poate servi linistit masa la restaurant.
  In lipsa realizărilor din ultimul mandat , ca toti politicienii români surogatul recurge la discursuri fara inteles ca un adevarat nimeni. De cite ori are ocazia, jigneşte orasul care il plateste si ii batjocoreste simbolurile. Inesteticul indoliat , ii taie toate spatiile verzi şi ii stranguleaza investitorii.
  Mormanele de beton ce rasar in central orasului si mai nou in zona blocurilor S1-S2-S3 , arata ca individul nu mai are toti boii acasa. Pasajul subteran este de calitate indoielnica si au inceput sa se vada defectele de executie. Si aici se vor aloca , probabil , bani de la Consiliul Local pentru cosmetizarea lui la fel ca in parcul Zavoi.
  Nu doreste nici macar sa asculte despre felul în care el, Nimeni in drum, da în orasul asta ca mutu-n doba. Dar nu mutu cel cu fotbalul ci mutul cel fara minte.
  Strada Republicii este unicat prin faptul ca are borduri duble , iar acel sens giratoriu atit de comentat nu va fi gata nici la calendele grecesti , deoarece ducindu-se in timp cu lucrarea prestatorul da senzatia ca se munceste.
  Se pricepe la fluturat steaguri , taiat panglici şi la ocarit oameni . Sa se uite la el , nimeni! Vorbeste limba romana ca portarul de la lagarul din Siberia si face mereu pe atotstiutorul dar face numai nefacute , bazindu-se pe oarece credibilitate dupa prostia unor altor nimeni din justitia romana. Ce pacat ca nu intelege ca , hotia are picioare scurte. Pacat pentru ca , despre el se va vorbi numai la trecut , in cel mai scurt timp posibil. Betoane toarna , de betoane va avea parte. Celule inseamna.
  Ramnicenii isi doresc ca specimenul sa dispara in ceata ne-istoriei.
  Ajunge. Nimeni nu este cetatean al Ramnicului. Este doar o viperă mongoloidă care pune venin in tot ceea ce face si spune. Destul , nimeni.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *