Datorită creşterilor de preţ din iulie, din august vom avea facturi mai mari la energie electrică, apă şi canal

Utilităţiile şi serviciile de apă, canal şi salubritate, dar şi energia electrică au cunoscut în luna iulie o creştere semnificativă faţă de luna precedentă, se arată în datele publicate de Institutului Național de Statistică (INS).

Preţul energiei electrice  a cunoscut cea mai mare creştere în luna iulie, el fiind mai mare ca în luna precedentă cu 6,77%, iar al serviciilor de apă, canal și salubritate au crescut cu 0,65%.

Creșteri semnificative au mai fost consemnate la tutun și țigări, cu 0,51%, la carnea de porc, cu 0,46%, la bovine, cu 0,44%, la plata cazării în unitățile hoteliere, cu 0,41%, la restaurante, cafenele, cantine, cu 0,32%, la produsele de morărit, cu 0,25%, și la cele destinate îngrijirii medicale, cu 0,24%.

În luna iulie au cunoscut scăderi ale preţului la produsele de seyon, precum cartofi  (- 9,28%), la citrice și alte fructe meridionale (- 2,68%), la alte legume și conserve de legume (- 2%), și la fructe proaspete (- 1,61%).

Pe total mărfuri alimentare, prețurile au scăzut cu 0,39%, în iulie față de luna precedentă, iar pe cele nealimentare au urcat cu 0,93%. La servicii, acestea au crescut cu 0,14%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *