Ai plătit timbrul de mediu când ţi-ai înmatriculat maşina? Află AICI cum şi când îţi poţi primi banii înapoi

Autorităţile au stabilit procedura prin care cei care au plătit timbrul de mediu, cerut ilegal până la 1 februarie 2017, să-şi recupereze banii. Termenul limită de depunere a documentelor este 31 august 2018.

Autorităţile au eliminat timbrul de mediu începând cu 1 februarie 2017, însă această mişcare a dat naştere unei situaţii paradoxale pentru cei care achitaseră deja orice formă de taxă auto. Legea de anulare a abrogat deasemenea şi procedura anterioară pentru recuperarea taxelor, informează site-ul 4tuning.ro

Pentru a putea să-ţi recuperezi taxa ilegală, în primul rând va trebui să completezi o cerere tip de restituire, care va fi mai apoi adaugată la dosar împreună cu documentul doveditor al plăţii taxei în copie sau original.

Pe lângă acestea, dosarul va mai trebui să conţină copia cărţii de identitate a vehicului dar şi a certificatului de înmatriculare. Formatul cererii tip va fi aprobat în 15 zile, iar dosarul cu documente trebuie depus la ANAF cel târziu în 31 august 2018.

Statul va restitui banii în funcţie de tipul taxei, şi anume: cei care au plătit pănă la introducerea timbrului de mediu în 2013, îşi vor primi banii înapoi în intervalul 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018.

Ceilalţi îşi vor recupera taxa în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019. În plus, proprietarii vor primi şi o dobandă de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere, sau mai exact, 7,3% pe an.

ANAF menţionează că, în cazul dosarelor din instanţă pentru care au fost deja emise decizii de soluţionare, banii se restituie în termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a normelor metodologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *