Primarul Gutău – pasibil de un nou dosar penal

Fals în acte şi deturnare de fonduri la Primaria Râmnicului. Mircia Gutău pasibil  de un nou dosar penal pentru ABUZ IN FUNCŢIE. Edilul Râmnicului a aruncat încă 116. 680 de euro pentru parcul de la Catedrala Ostroveni, contravaluarea terenului ocupat ilegal, şi cumpărat la o lună de zile de la finalizarea lucrărilor ilegale. Lucrările de remodelare a zonei au costat  3,6 miliarde de lei, iar nota de plata a rămas deschisă…

 Primarul Mircia Gutău face gafă după gafă. În şedinţa din data de 31 august, edilul Râmnicului a recunoscut printr un act oficial că nu a avut niciun act de achziţie a terenului, a celor  794 mp de la Catedrala Ostroveni.

După ilegalitatea semnalată de ziarul nostru, edilul Râmnicului a pus pe ordinea de zi a şedinţei, la pct.10 –  Proiectul de Hotărâre privind achiziţia prin cumpărare a unui imobil – teren în suprafaţă de 794 mp, în vederea realizării unui obiectiv de utilitate publică.

Un proiect care a fost dat în folosinţă în data de 27 iulie. Devizul general al lucrării a fost aprobat în şedinţa din 26 iulie 2017 când a alocat suma de 306.737,41 lei fără TVA, respectiv 365.017,52 lei cu TVA, dată la care lucrarea era deja realizată.

 Pentru justificarea ileaglităţii comise, primarul, in calitate de iniţiator al proiectului, a precizat că lucrarea a fost făcută în baza unui acord semnat cu proprietarii terenului.

O încercare disperată de acoperire a ilegalităţii comise, de cheltuire a 3,6 miliarde de lei din bugetul local pentru plantarea a trei fire de gazon şi doi arbori.

Timp de un an de zile moştenitorii proprietarului  au refuzat să vândă bucata de teren. Primarul putea să intre în legalitate printr-o  expropriere de utilitate publică, dar nu a făcut-o din motive necunoscute.

Pentru informarea primarului Gutău, asta în cazul în care are probleme cu memoria şi cu  angajaţii din subordine: pentru demararea lucrărilor Primăria Râmnicului avea nevoie de o autorizaţie de construcţie care se eliberează doar în baza unui act de proprietate asupra terenului. Conform legii… orice lucrare demarată de o instituţie a statului pe o proprietate privată este ilegală, şi orice lucrare executată fără autorizaţie de construcţie contravine  LEGII nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii – Republicata Actualizata prin: – Legea 241/2016.

Edilul Râmnicului afirma în cadrul şedinţei că cele trei firme care au realizat lucrarea nu au fost plătite, o afirmaţie ce poate fi confirmată prin devizele de plată.  Devizul general al lucrării a fost aprobat în şedinţa din 26 iulie 2017.

 Parchetul  ar trebui să se autosesizeze şi să amendeze abuzul comis de primarul Mircia Gutău şi gaşca lui de consilieri care devalizează în mod repetat bugetul local. Edilul Râmnicului îşi bate joc si de cetăţeni şi de instituţiile de control ale statului, ar fi momentul ca nebunia să fie stopată…la sursă.

Un comentariu la „Primarul Gutău – pasibil de un nou dosar penal

 • 7 septembrie 2017 la 7:17
  Permalink

  Nu cred ca mai mira pe nimeni de apucaturile surogatului. Lacomia nu are limite. Asta demonstreaza. Sau il tin de oua cei la care este dator.
  Faleza Olanestiului a fost distrusa de individ , din motive necunoscute inca. Sa dai jos acele lampadare unice si sa pui ceva disgratios este o atentat la urbanism. Intrebarea este unde vor ajunge lampadarele praduite de mafie. Fostul pod de peste Olanesti a ajuns in localitatea Bunesti , dupa ce a fost un pic cosmetizat.
  Mai bine se concentra pe albia riului napadita de vegetatie si care in viitorul apropiat se va transforma intr-o mlastina pentru ca este colmatata in intregime aproape. Margeti pe mina lui Mircia Gutau si sigur o sa va para rau. Pina si cei mai obedient slugoi se indoiesc de buna credinta a surogatului.
  Mormanul de beton din central orasului adduce mai mult a mausoleum decit a zona de recreere. Sa aiba inclinatii spre zone racoroase din beton in detrimentul spatiilor verzi? Posibil sa aiba premonitii si doreste sa se obisnuiasca cu betoanele.
  Sa nu constientizeze primarul surogat al oraşului ca , comite la tot pasul gafe şi ilegalităţi care l-ar putea costa libertatea? Poate are nevoie iarasi de o perioada de meditatie la “beciul domnesc”.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *