Baronii locali, alteraţii care au blocat judeţul

Baronii nostri, mai nesimţiţi decât cei din jumătatea de nord a ţării. Este o constatare formulată de actualii politicieni locali care au descoperit metodele prin care autorităţile locale vâlcene au fost lăsate fără reţelele de apă şi canalizare.

Se ia una bucată abonat la funcţiile din conducerea ministerelor de resort… şi judeţul din care provine, după marea lansare a programelor, invariabil,  în posesia banilor ajung doar cei care „întorc…la sursă”  jumătate din suma oferită de stat pentru introducerea conductelor, pompelor etc.

O metodă simplă prin care baronii se aleg dintr o semnătură cu sute de milioane de euro. Primarii care au refuzat trocul au fost plasaţi pe o listă „moartă”, falsă, care i-a  redistribuit pe un program la care nu aveau acces.

Judeţul nostru, cel mai tare judeţ din ţară la desfiinţarea surselor de venit, a rămas şi fără reţele de apă şi canalizare mai in toate satele şi comunele…şi nici în oraşe nu stă mai bine.

Râmnicul, cu toate că e municipiu reşedinţă de judeţ, are şi în prezent străzi fără canalizare. Vidanja Primăriei Râmnicului funcţionează la greu chiar şi pe străzile din centrul oraşului.

Civilizarea satelor putea fi soluţionată printr-o finanţare externă, prin  Master Planul de apă al judeţului, dar au apărut pretenţii exagerate din partea edilului Mircia Gutău.

Primarul Râmnicului forţează conducerea Consiliului Judeţean să-i dea 90 la sută din banii oferiţi de Uniunea Europeană, restul de 10 la sută fiind alocaţi celor 88 de localităţi ale judeţului.

Uniunea Europeană ne- a dat undeva la  150 milioane de euro pentru civilizarea judeţului, dar  primarul Râmnicul vrea ca 90 la suta să revină Râmnicului în detrimentul celorlalte localităţi ale judeţului.

O decizie excelentă…ce- i trebuie unui ţăran  de la Malaia sau din altă zonă apă curentă şi canalizare? Dacii au trăit perfect şi fără.

Si ce nevoie avem de canalizare în condiţiile în care mare parte din lucrările executate au fost făcute prost, cu conducte subdimensionate şi pompe nefuncţionale…

Nu avem, mai bine folosim buda din spatele casei, e ECO, nu poluează …iar primăria nu are cadru legal pentru impunerea unor taxe suplimentare.

În concluzie…totul stă să cadă în jurul baronilor care ne-au vândut şi dreptul la civilizaţie, un drept oferit de Europa, pe banii statelor membre.

D.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *