Mircia Gutău a desfiinţat o grădiniţă care a funcţionat mai bine de 67 de ani

Primarul Mircia Gutău cu sprijinul consilierilor locali a desfiinţat, în mod tacit, una dintre cele mai vechi grădiniţe din Râmnicu Vâlcea,  Grădiniţa cu Program Normal nr. 7.

„Deşi indeplineşte toate condiţiile să funcţioneze, Grădiniţa cu Program Normal, nr. 7, singura grădiniţă de acest gen din zona Nord, este la discreţia administraţiei publice locale, ,,reformatorul’’ învăţământului vâlcean atins în orgoliul personal vrea cu orice preţ să distrugă această unitate de învăţămînt.  ,,Binomul’’ de la Vâlcea, format din tandemul Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea – Primăria Mun. Rm. Vâlcea, ,,dintr-o regretabilă eroare’’, aşa cum reiese din adresa primită de la Primărie, a omis să emită avizul conform şi să o includă în reţeaua şcolară 2017/2018. Nu a fost corectată această ,,regretabilă eroare’’ decât după ce, prin hotărîre judecătorească, instanţa a obligat ,,binomul’’ să reintroducă în reţeaua şcolară unitatea de învăţământ amintită, dar și la solicitarea Instituţiei Prefectului de reanalizare a Hotărârii Consiliului Local nr. 26/2017”, se arată într-o scrisoare deschisă semnată atât de reprezentanţii grădiniţei, cât şi părinţii celor 60 de copii înscrişi.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 256/2017 (care modifică și completează Hotărârea Consiliului Local nr. 26/2017),  Grădiniţa cu Program Normal nr. 7, ca unitate de învăţământ fără personalitate juridică, este arondată în mod corect Grădiniţei cu Program Prelungit Nord 1, nu absorbită sau desfiinţată, (cum a propus ISJ Vâlcea prin adresa nr. 3102/30,05,2017, înregistrată la Primăria Municipiului Vâlcea sub nr. 21248/30.05.2017).

„Dar în mod surprinzător, folosind un alt ,,artificiu tehnic’’ i se schimbă locaţia din Calea lui Traian, nr. 178, în strada Rapsodiei, nr. 9, motiv pentru care Primăria cu o săptămână înainte de începerea anului şcolar, încălcând prevederile Ordinului Ministerului Educației Naționale nr. 5819 din noiembrie 2016 (nu se pot înstrăina clădirile pentru care există litigii pe rol, art. 3, pct. 7), declanşează în mod arbitrar acţiunea de mutare a Grădiniţei cu Program Normal nr. 7 la G.P.P. Nord 1 şi dezafectarea clădirii în care funcţionează neîntrerupt din anul 1959.

Locuitorii din zona Nord şi părinţii care au copiii înscriși la această unitate de învățământ cer în mod public stoparea abuzurilor administraţiei publice locale”, se mai arată în scrisoare.

Vom revenii cu amânunte

Un comentariu la „Mircia Gutău a desfiinţat o grădiniţă care a funcţionat mai bine de 67 de ani

 • 7 septembrie 2017 la 7:15
  Permalink

  Lacomia si minciuna fac casa buna la primarie. Asa se intimpla cind nu mai ai limite.
  Ce fac consilierii locali in aceasta situatie? Sint doar decor la sedintele de CL?
  Pacat de acest oras ca a incaput pe mina unor incapabili , incepind de la surogat
  pina la zoitii lui tache , care , acum doar tace.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *