Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu vin, luni, la Măldăreşti

Alături de deputatul Lovin, prefectul Florian Marin şi specialiştii ANAR, vor verifica proiectul de stingere a incediului de la groapa de gunoi

După ce, zilele trecute, la propunerea ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu (ALDE), Guvernul României a alocat 12,1 miliarde de lei vechi pentru continuarea activităţilor de stingere a incendiului izbucnit în urmă cu câteva săptămâni la fosta groapă de gunoi de la Măldăreşti, reprezentanţii Executivului vin luni, în judeţul Vâlcea, pentru a se asigura că fondurile repartizate sunt cheltuite eficient.

Deputatul Dumitru Lovin (ALDE), Octavian Popa, comisarul general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, prefectul Florian Marin, Flavius Ardelean, consilierul ministrului Graţiela Gavrilescu şi un specialist în hidrotehnică şi foraje, de la ANAR, vor merge la Măldăreşti şi vor verifica împreună proiectul de stingere a incediului.

„Activitățile de stingere a incendiului presupun acoperirea cu pământ a zonelor incendiate, coroborate cu lucrări specifice de eliminare a gazelor ce întrețin arderea. După cum probabil se ştie, depozitul de deșeuri de la Măldărești a fost administrat de o firmă privată şi a avut termen de sistare a activităţii data de 16 iulie. Începând cu data de 16 iulie 2017, depozitul a fost închis, dar administratorul acestuia nu a notificat Agenția pentru Protecția Mediului cu privire la încetarea activității. Ulterior, la acest depozit s-au produs mai multe incendii, care au generat fum persistent, care s-a împrăștiat pe o distanță de circa 20 de km., afectand populația din întreaga zonă”, a explicat deputatul Dumitru Lovin, care, la solicitarea foarte multor cetăţeni din zona Horezu, încearcă să contribuie la rezolvarea situaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *