30 de miliarde lei vechi, costul de închidere al gropii de gunoi de la Măldăreşti

Proprietarul gropii de gunoi de la Măldăreşti, firma Sacomet, a făcut din nou misto de capii judeţului. Aflat pe procedura de situaţie de urgenţă, administratorul Florin Nicolaescu a pus pe fugă luni dimineata topograful care trebuia să facă măsurătorile suprafeţei. Specialistul a făcut imprudenţa să se ducă singur şi a fost ameninţat şi trimis la ,,origini” pe  motiv că a încălcat o proprietate privată.

Nicolaescu nu i-a permis accesul decât după telefoanele date de prefect.

Aflat în totală ilegalitate, proprietarul gropii de gunoi blochează toate acţiunile întreprinse de Primăria localităţii Măldăreşti, în condiţiile în care toate organele de control sunt obligate să monitorizeze zona de teama unei recidive, respectiv depunerea ilegală a unor noi  cantităţi de gunoi după închiderea oficială a gropii.

În mod normal, Florin Nicolaescu avea obligaţia să depună anual, într-un cont, o taxă pentru constituirea fondului de închidere a gropii, un demers refuzat.

Constituirea contului trebuia monitorizată de Agenţia de Mediu Vâlcea, singura cu atribuţii în contabilizarea cantităţii de gunoi pe baza căreia se putea  calcula cuantumul taxei, şi de ANAF Vâlcea…care trebuia să monitorizeze depunerea banilor.

Niciuna din cele două instituţii ale statului nu s-au implicat în respectarea procedurilor prevăzute de lege.

Alin Voicescu, directorul Agenţiei de Mediu, a mimat munca, în prezent şi-a făcut un discurs penibil prin care încearcă să-şi minimalizeze impotenţa managerială.

ANAF Vâlcea nu a fost deranjată de nimeni, milionarii în euro nu sunt deranjaţi chiar dacă sumele datorate statului sar cu mult de condiţiile prevăzute de lege.

Florin Nicolaescu trebuia să depună un cont aproximativ 30 de miliarde de lei vechi….a depus doar   50 de milioane lei vechi.Cu atât figurează în baza de date a Gărzii Naţionale a Mediului.

Prezent luni la Vâlcea, la solicitarea deputatului Dumitru Lovin,  comisarul general adjunct al Gărzii de Mediu Octavian Popa a precizat că proprietarul gropii de gunoi va fi obligat să respecte condiţiile impuse de lege, deci şi cheltuielile de închidere a gropii, altfel riscă achitarea unor penalităţi nedorite.

In timp ce Garda Nationala de Mediu ameninta cu amenzi, Nicolaescu ameninta ca va da in „gat” toata gasca de oficiali abonata la banii facuti din gunoiul de la Maldaresti. Prima victima a fost Ramona Hogea, fostul comisar al Garzii de Mediu Valcea, al carui sot a fost implicat in afaceri cu Nicolaescu. Actualmente Garda de Mediu Valcea functioneaza sun interimat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *