Reprezentantul FRBox la Europenele de box, juniori, Gabriel Udubaşa: „Cei patru sportivi invocă faptul că au luat acea pastilă (furosemid) pentru a intra în categorie”

Scandalul din boxul european la nivel de juniori, în care este implicată Federaţia Română de Box, este departe de a se încheia. Astfel, după cum se știe, înaintea startului Campionatului European de juniori, la Albena (Bulgaria), patru dintre componenții lotului național, Marian Dumitru (categoria 48kg, Horezu), David Andreaș (52kg, Târgu Jiu), Ionuț Lupu (54kg, Iași), Ionuț Pălănceanu (63kg, Dinamo) au fost depistați pozitiv cu furosemid. Coordonatorul lotului, din partea Federației Române de Box, este vâlceanul Gabriel Udubașa. Acesta a fost însărcinat de președintele FR Box, Vasile Câtea, să declanșeze o anchetă, să depună concluziile acestei anchete la federație, forul român de specialitate le va trimite apoi ANAD-ului (Agenţia Naţională Anti Doping), care va decide sancţiunile pe care sportivii le vor primii. Se vorbeşte de posibilitatea ca cei patru să primească fiecare câte 2 ani de suspendare. De asemenea, probabil, se vor lua măsuri şi cu antrenorii lotului naţional, Valentin Vrânceanu, coordonatorul lotului național de box al României şi Valentin Anghel, ambii fiind deja suspendați din competiție.

„Le-am luat câte o declaraţie celor patru sportivi. Ei au invocat faptul că făceau greu categoria şi au luat acea pastilă ca să slăbească mai repede, să intre în categorie. Asta nu-i absolvă de vină, iar în astfel de cazuri, pentru sportivii prinşi dopaţi, chiar şi cu pastile din astea, trecute, totuşi, pe lista substanţelor interzisse, federaţia are toleranţă zero. Noi nu putem muşamaliza cazul, nici nu intenţionăm acest lucru, pentru că ANAD-ul a înştiinţat şi AIBA (Federaţia Internaţională de Box)”, ne-a declarat, telefonic, Gabriel Udubaşa, reprezentantul FR Box la Europenele din Bulgaria.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *