În week-end, primul meci-şoc în Superligă: Vasile Ilinca, acum antrenor la Cozia, îşi întâlneşte fosta echipă, Flacăra Horezu

Week-endul viitor va fi primul meci şoc între echipele care şi-au anunţat intenţia de a câştiga campionatul Superligii. Pe de o parte, Cozia Călimăneşti, echipă resuscitată odată cu venirea acolo a antrenorului Vasile Ilinca, pe de altă parte, fosta sa formaţie, pe care acesta a antrenat-o timp  de 6 ani, Flacăra Horezu, acum cu antrenor – jucător, Adi Popa, dar şi câţiva fotbalişti care au meciuri în Liga a 2-a şi chiar în prima ligă(Boby Verdeş, Ciprian Dinu sau Florin Matache).

Până la ora disputei, prima dintr-un total de patru (două în campionatul regulat şi alte două în play-off), cele două formaţii au mers cap la cap. Ambele au punctaj maxim, 18, cu precizarea că gruparea din Treapt are un golavaraj mai bun: 38 de goluri marcate, în 7 etaped, şi doar 5 primite. De partea cealaltă, Cozia are 27 de goluri marcate şi 7 primite. Ambele au +9 la adevăr, iar meciul din week-end se va juca la Călimăneşti.

„Avem şi noi, în Vâlcea, arbitri buni, dar ca să nu lăsăm loc de interpretări, considerăm că acest meci ar trebui arbitrat de o brigadă din alt judeţ. Am şi făcut o solicitare în acest sens către AJF. Meciul va fi unul cu miză, întâlnim o echipă puternică şi meciul trebuie tratat cu toată seriozitatea”, ne-a declarat antrenorul jucător de la Flacăra, Adi Popa. „Noi nu vrem arbitri dinj alt judeţ la acest meci, ce dă AJF-ul! Meciul cu fosta mea echipă e unul important, dar nu decisiv. Vor mai fi alte trei”, a spus şi tehnicianul Coziei, Vasile Ilinca.

Cu ochii pe cele două echipe, se pare că oamenii de fotbal uită de campioanma en-titre. Cu calm, ca şi anul trecut, când a câştigat titlul în dauna mult mai titratei echipe din Perişani, formaţia lui George Popolan tace şi face. E pe locul 3, la 3 puncte de cele două şi ar putea merge pe principiul: când doi se ceartă, al treilea câştigă. Dăeştenii au şi un golavaraj bun, 31 de goluri marcate, faţă de doar 5 primite, deci alături de Flacăra au cea mai bună apărare din campionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *