Un pod vechi de peste 80 de ani, noua atracţie turistică din Horezu

Primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu vrea să transforme podul de fier de la intrarea dinspre Tg. Jiu într-o atracţie turistică. În opinia primarului Sărdărescu, podul construit în perioada interbelică ar putea aduce un plus de valoare oraşului Horezu.

Conform declaraţiilor lui Nicolae Sărdărescu, în maxim o lună – două se va organiza o licitaţie în vederea concesionării podului şi a terenului de la cele două capete, iar valoarea proiectului se ridică la peste 20.000 de euro.

“Am discutat cu un grup de arhitecţi să vină cu câteva variante pentru reabilitarea podului, iar în maximum două săptămâni vom avea aceste variante. Pe acest pod rutier nu se mai circulă, a fost construit acum câţiva ani un alt pod paralel. Podul ce va deveni obiectiv turistic a fost construit de o companie din Germania în perioada 1938-1939. Am cerut de la Drumurile Naţionale toate datele pe care le au ei în arhivă. Deocamdată nu am mai multe date, nici în ceea ce priveşte firma, nici dacă acest pod a fost folosit de către trupele germane în al doilea război mondial”, a declarat primarul Nicolae Sărdărescu citat de ziarul Adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *