Delegaţia Permanentă a ALDE Vâlcea l-a exclus pe Eduard Vârlan cu unanimitate de voturi

Sâmbătă, Delegaţia Permanentă a ALDE – Filiala Vâlcea a decis cu unanimitate de voturi să-i retragă sprijinul politic consilierului municipal Eduard Vârlan şi să-l excludă din formaţiune, această decizie fiind luată în conformitate cu statutul şi codul etic al partidului.

La punctul III, alineatul 9, din Codul Etic al ALDE, se specifică faptul că, membrii ALDE și/sau organele/structurile ALDE au obligația de a nu critica sau denigra, nici în public, nici într-un mod în care ar putea ajunge la cunoștința publicului, pe președintele partidului sau pe persoanele din organele de conducere ale partidului sau pe colegii lor.

Articolul 18, litera c, din Statutul ALDE spune că, sancţiunea excluderii unui membru din Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor se poate aplica dacă a săvârşit abateri grave de la disciplina partidului, inclusiv prin acţiuni sau declaraţii publice împotriva hotărârilor luate prin vot de organismele de conducere ale partidului la toate nivelele sau împotriva conducerii partidului la toate nivelele.

Hotărârea a fost luată după ce, în presa locală, au apărut articole negative la adresa organizaţiei şi a liderului acesteia, având ca sursă o ieşire total nepotrivită a consilierului, pe holurile unui post de televiziune local. Lui Eduard Vârlan i s-a oferit şansa să dezmită declaraţiile pe care jurnaliştii le-au făcut publice, cu atât mai mult cu cât acestea nu aveau niciun suport real, dar s-a eschivat.

În Consiliul Local Rm. Vâlcea, în locul lui Eduard Vârlan va intra Daniel Condescu, unul dintre tinerii de bază ai filialei.

Tot la şedinţa de sâmbătă, a fost anunţată înscrierea fostului senator Adrănel Cotescu în ALDE – Vâlcea, această veste fiind primită cu mare bucurie de către organizaţie. De asemenea, s-a stabilit mobilizarea tuturor membrilor în vederea sprijinirii candidatului pentru funcţia de primar al comunei Vlădeşti, George Guţui, în perspectiva alegerilor locale parţiale din 5 noiembrie. Nu în ultimul rând, s-au luat măsuri organizatorice pentru pregătirea viitoarelor competiţii electorale, hotărându-se ca încă de acum liderii ALDE din teritoriu să identifice în localităţi cei mai buni candidaţi pentru funcţiile de primari şi de consilieri locali.

 Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Un comentariu la „Delegaţia Permanentă a ALDE Vâlcea l-a exclus pe Eduard Vârlan cu unanimitate de voturi

 • 16 octombrie 2017 la 9:03
  Permalink

  Totul era previzibil , deoarece liberalul a intrat in ALDE prin usa din dos – ca toti zoitii de altfel –
  si a iesit pe usa din fata. Nimic spectaculos cu ce se intimpla in partidul lui burebista , zoaie tache , un
  individ fara caracter.
  Despre cel care il inlocuieste pe fostul liberal vopsit in CL , nu este nimic de spus doar ca este un semianalfabet apropiat de mereu intirziatul adolescent , atirnator pe unde a fost numit. Cum sa se faca ceva in CL municipal cind acesta se populeaza numai cu papaciucari analfabeti
  Candidatul la alegerile locale de la Vladesti , tinichigiul nepriceput vopsit , este doar o caricatura in politica locala , asa ca , acesta nu conteaza la alegerilor locale partiale din 5 noiembrie a.c. Deci cale libera pentru cei care cu adevarat au ceva de spus in politica. Pe tinichigiu , nici familia nu-l va vota , pentru ca ii cunosc posibilitatile si nu doresc sa se faca de cacao.
  Zoaie , viitorul este al tau , dar lumea nu intelege , este vorba de UE sau MUIE?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *