Ştirea zilei: Mircia Gutău, la mâna magistraţilor din Brezoi

Magistraţii Judecătoriei  Brezoi vor decide astazi dacă-l trimit in judecată de Mircia Gutău pentru uzurpare de calităţi oficiale sau nu. Edilul Râmnicului  şi-a exercitat funcţia de primar al Râmnicului înainte de numirea oficială. În dosar figurează şi câţiva angajaţi ai Primăriei Râmnicului: viceprimarului Eusebiu Veţeleanu, Ţucă Mircea marius, Turcu Elena, Feroiu Maria, Comşa Traian şi Balescu Gheorghe.

Dosarul a ajuns la Brezoi din cauza unui procuror din cadul Judecătoriei Rm. Vâlcea, procurorul Laurenţiu Streza, care i-a  “curăţat dosarul” şi l-a dat mai departe Judecătoriei Brezoi pentru cauza finală.

Streza recunoaşte că Mircia Gutău se face vinovat de infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale, că a incălcat grosolan Codul Penal, dar că infracţiunea este minoră…pentru că  primarul nu reprezintă un  pericol public. Adică nu a comis infracţiuni de drept comun: viol, agresiune etc.

În concluzie, decizia de confirmare a renunţării urmăririi penale a fost aruncată în ograda Judecătoriei Brezoi, după apariţia in presă a unei relaţii de amiciţie între procuror şi edilul Râmnicului.

Magistraţii din Brezoi au tot amânat procesul până astăzi, dată la care magistratul care a preluat dosarul  fie  işi va asuma decizia dată de Streza, pe un dosar cu o culpă semnalată deja, fie  işi va declina competenţa către altă instanţă din ţară, pentru evitarea unor probleme nedorite.

D.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *