Judecătoria Brezoi…bate pasul pe loc în dosarul primarului Gutău

Dosarul primarului Mircia Gutău, la a cincea amânare. Greu de luat o decizie în dosarul primarului Mircia Gutău. Magistraţii Judecătoriei Brezoi nu se prea înghesuie să dea o decizie în cauza lui Mircia Gutau.

După cinci amânări, procesul a fost amânat pentru data de 24 octombrie, dată la care vor fi obligaţi să dea încheierea. Dosarul în care primarul Râmnicului este acuzat de infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale urma să fie judecat la Judecătoria Rm. Vâlcea, dar magistraţii au refuzat să judece cauza din cauza unor suspiciuni apărute în presa locală cu privire la relaţiile acestuia cu o parte dintre magistraţi.

Judecătoria Râmnicului a trimis dosarul Judecătoriei Brezoi, unde zace din data 13 iunie, din cauza deciziei date de procurorul Laurenţiu Streza, care s-a folosit de un artificiu legislativ pentru bagatelizarea infracţiunii. Cum infracţiuniele din Codul Penal sunt specificate foarte clar, procurorul Streza a  precizat că Micia Gutău se face  vinovat de infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale, dar… că nu prezintă un pericol pentru societate, adică nu a săvârşit fapte de drept comun…viol, agresiune etc. A „violat” doar pe jumătate Codul Penal…

Astfel, judecătorii din Brezoi sunt obligaţi să-şi pună semnătura pe un act care să confirme faptul că uzurparea calităţilor oficiale nu reprezintă o infracţiune, că statutul de primar nu se deosebeşte cu nimic de cel al gardianului de la intrarea în instituţia cu pricina, şi că actualul Cod Penal este o glumă proastă. O decizie care ar arunca semne de întrebare asupra profesionalismului magistraţilor din Brezoi.

În concluzie, decizia de confirmare a renunţării urmăririi penale a primarului Mircia Gutău va fi dată în 24 octombrie…de Judecătoria Brezoi.

Sentinţa va fi foarte interesantă, in condiţiile în care presa nu a avut acces la documente…iar judecătorii sunt supuşi unor anchete interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *