Cica, cica…

Consilierul local Eduard Vîrlan, fost membru PNL, fost membru ALDE… până săptămâna trecută când conducerea i-a retras  sprijinul politic din cauza comportamentului neadecvat. Mai nou, tot într-o criză de personalitate, Vîrlan şi-a depus ..demisia.După excluderea sa din partid gestul a fost  total inutil şi lipsit de demnitate. Dacă avea demnitatea la purtător depunea demisia înainte de şedinţa de excludere din ALDE, nu la două zile după. Cu toate că…Vîrlan îşi dădea demisia de trei ori pe săptămână şi în mandatul trecut …A reuşit să plece, dar prin votul consilierilor locali.

Fost viceprimar al Râmnicului în mandatul trecut, Eduard Vîrlan nu a reţinut  faptul că in orice partid există un set de reguli, iar una dintre ele impune o doză de respect pentru partidul din care faci parte, deci şi pentru lider. După o emisiune la VTV, cu muşchii plini de importanţa momentului, cu toate că astrele erau toate pe cer, iar în oraş şi in ţară nu se intâmplase nimic, Vîrlan a afirmat că l-a bătut, la propriu,  pe liderul ALDE Vâlcea, deputatul Dumitru Lovin. Afirmaţia a ajuns rapid in ziarele locale…şi la urechile lui Dumitru Lovin care nu –şi amintea incidentul… şi i-a sugerat lui Vîrlan să dea explicaţiile pe larg într-un comunicat de presă. Dacă incidentul a fost real. Fostul vice a dat un comunicat penibil prin care şi-a semnat excluderea din ALDE…şi din Consiliul Local al Râmnicului. Decizia conducerii ALDE a fost depusă ieri la Registratura Prefecturii.

****

Durere mare în tabăra deputatului Eugen Neaţă, amendamentul la legea pensionării anticipate a picat. Cică ministrul Olguţa Vasilescu ar fi afirmat că amenadamentul cu pricina nu se justifică, deci nu va fi acceptat niciodată.

Deputatul pesedist trebuie să caute o alta găselniţă, o alta lege „liberă” pe care să şi-o însuşească, dacă se vrea fotografiat.

În altă ordine de idei, ca ironia să fie completă, angajaţii de la Oltchim nu ar fi beneficiat de această pentru că …şi-au luat deja sporurile de periculozitate…Cei care au cerut explicaţii la Casa de Pensii i-au transmis…”numai de bine”…Noroc că amendamentul a picat…

****

Concursul pentru ocuparea postului de economist gradul II la Muzeul Memorial “Nicolae Bălcescu”, unitate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea, a incins spiritele în urbe. Liberalii susţin că postul ar fi fost  promis de ALDE unei doamne, sora unui jurnalist local.Cum era de aşteptat prima persoană vizată a fost vicepreşedintele Adrian Busu, vicepreşedinte al ALDE Vâlcea….care nu are nicio legătură cu respectiva comisie. Se pare că semnătura aparţine preşedintelui Constantin Rădulescu. Deci…întrebare de întrebare…Cine face traficul de influenţă?

Concursul, programat iniţial pentru data de 23 octombrie – proba scrisă şi 27 octombrie 2017 – interviul, a fost amânat ieri prin decizia 1192/20.10.2017 de către managerul Dumitru Antonie Chelcea pentru 9 noiembrie 2017,  respectiv 15 noiembrie 2017, după ce preşedintele comisiei de concurs a solicitat recuzarea din cauza scandalului apărut. Liberalii au promis că-l vor da afară din partid pe directorul Dumitru Antonie Chelcea, dacă se va constata fraudarea concursului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *