Presedintele Trump spune ca Japonia ar trebui sa cumpere armament American pentru a se apara contra Coreei de Nord!

Președintele Donald Trump a susținut luni o japoneză militaristă, spunând că Tokyo ar trebui să înceapă să achiziționeze echipament militar american pentru a se proteja mai bine împotriva amenințărilor din partea Coreei de Nord.

Omologul său japonez, Shinzo Abe, care a adoptat o abordare mai puternică față de Coreea de Nord decât predecesorii săi, a apărut deschis sugestiei, spunând că țara sa va lua toate măsurile necesare pentru a se proteja de amenințările care izvorăsc din Phenian.

Trump voia ca Japonia sa fi doborat o racheta Nord Coreeana ce i-a traversat teritoriul si ca tara ar trebui sa se protejeze singura.
„El îi va dobora din cer când va finaliza achiziționarea unui număr mare de echipamente militare din Statele Unite”, a spus Trump despre Abe, cu care a stat pentru discuții mai devreme.
Abe a răspuns că guvernul său cumpără deja o mulțime de echipamente militare din SUA, dar a fost de acord cu Trump că țara are nevoie de mai mult echipament „pentru a spori capacitatea noastră de apărare”. „Apararea anti-rachetă este ceva bazat pe cooperarea dintre Japonia și SUA”, a spus el, adăugând că „dacă este necesar” să doboram o rachetă „bineînțeles că vom face acest lucru”.
Trump a susținut că țările ar trebui să își asume responsabilitatea pentru propria apărare.

În Japonia, amenințarea a devenit mai acută în septembrie, când Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică de-a lungul insulei nordice Hokkaido. Rapoartele din presa japoneză au sugerat săptămâna aceasta că Trump ar fi dorit forțele japoneze să doboare racheta, iar Trump a părut sa confirme această dorință luni.

Sursa: www.edition.CNN.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *