Şeful de la Rutieră Vâlcea, Florian Ioniţă a comis-o din nou. De data asta a intrat în vizorul senatorului Mihai Goţiu

Luni seara, senatorul USR Mihai Goţiu se întorcea de la Sibiu la Bucureşti pe Valea Oltului când a avut surpriza să se găsească blocat în trafic, la intrarea în Brezoi. Supărat pe faptul că blocazul a durat mult prea mult, senatorul Goţiu declara pe facebook că „Asta e România: trasă și blocată pe marginea drumului de niște incompetenți iresponsabili”

„CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND ÎN ROMÂNIA SE IAU DECIZII CRETINE sau cum a fost blocată aseară Valea Oltului timp de trei ore, fără o atenționare prealabilă pentru miile de șoferi și pasageri, prinși în coloane de mașini și TIR-uri de peste 15 (cincisprezece) kilometri.

Totul a pornit de la Poliția Română care a permis o intervenție solicitată de CNAIR, care a blocat circulația cu totul, pentru ridicarea unei autocisterne răsturnată în șanț dimineața, la o oră de trafic maxim (aproape de ora 19.00) și asta fără ca această intervenție să fie anunțată în prealabil la radio, online, TV și/sau de agenți de circulație la intrările pe Valea Oltului. Când am sunat aseară la Poliția Rutieră, singurele explicații pe care le-am primit referitoare la motivul pentru care s-a luat o asemenea decizie iresponsabilă au fost că: ”atunci a ajuns automacaraua și s-a crezut că intervenția va dura mai puțin” (!).

Cum nu mă aștept ca deștepții care au luat decizia să înțeleagă că în filmele la care se uită pe Discovery, cu intervenții în regim de urgență, sunt prezentate doar secvențe de câteva minute (nu operațiunile integral, care durează cu orele), o să cer oficial explicații și demiterea șefilor de la Rutieră și de la Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea (parcă văd că vreunul dintre ei o fi având și vreun doctorat la una din celebrele școli doctorale militare ori ale SRI). Astăzi, am făcut o primă declarație politică în acest sens, în Senat (declarația aici: https://cluj.usr.ro/asta-e-romania-trasa-si-blocata-pe-mar…/ ).

Altfel, ceea ce s-a întâmplat ieri pe Valea Oltului e imaginea României. O Românie trasă pe marginea drumului, cu cetățenii blocați în trafic, din cauza deciziilor iresponsabile luate de cei care ar trebui să facă lucrurile să meargă. O Românie în care ești anunțat oficial că o situație se rezolvă în câteva ore, zile sau luni, dar durează ani la rând până când lucrurile încep să se pună în mișcare. Vă miră că oamenii ies în stradă într-un moment în care toate statisticile invocate de guvernanți ne spun că o ducem bine? Pe mine nu: am învățat de destul de mult timp să nu mai cred în minciunile ofiale. Schimbăm ceva?”, se mai arată în postarea senatorului USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *