Economistul Florin Brăgău atacă Revoluţia Fiscală PSD: 157.798 angajatori la puşcărie şi 2 milioane de şomeri

Cine n-a întârziat niciodată plata unei datorii să ridice piatra.Nu e cazul desigur al ministerului de Finanțe sau al PSD care are datorii neplătite, conform colegilor de la Gândul.info.

Ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa a motivat într-o conferinţă de presă, necesitatea transferului contribuţiei sociale de la angajator la angajat, el precizând că 157.798 angajatori au declarat dar nu au plătit la timp contribuţiile pentru circa două milioane de angajaţi.

„Vreau să vă prezint câteva cifre care justifică necesitatea realizării transferului de contribuţii şi necesitatea implementării acestei măsuri. La data de 30.09.2017 erau 157.798 angajatori care nu au plătit contribuţiile sociale pentru angajaţii lor. Am să vă menţionez şi numărul angajaţilor aferenţi. Este vorba de 2.076.097 angajaţi”, a spus Mişa citat de Adevărul. El a precizat că „este o pondere foarte mare şi un număr foarte mare a celor care până acum evitau plata contribuţiilor sociale către bugetul de stat”. Ministrul a mai spus că măsura va fi aplicată laolaltă cu introducerea sancţiunii pentru evaziune fiscală şi realizarea unui dosar penal dacă angajatorul va face stopaj la sursă şi nu va vira la bugetul de stat contribuţiile reţinute angajatului, se mai arată în materialul publicat de Gândul.

Economistul Florin Brăgău este de părere că această măsură luată de Guvern va duce automat la o închidere a multor firme mici şi mijlocii şi la o explozie a şomajului.

“Sunt de acord cu majoritatea măsurilor fiscale. Sunt de accord cu creşterea salariului minim, cu trecerea contribuţiilor de la angajat la angajator etc., dar nu pot să fiu de accord cu faptul că angajatorul nu şi-a plătit la timp contribuţiile să intre la puşcărie. Ca şi angajator au mai existat întârzieri în ceea ce privesc plata contribuţilor, dar pentru aceste întârzieri eu am plătit penalităţi, adică alţi bani în plus care au ajus la buget. Să spunem că un angajator ajunge la închisoare pentru că nu şi-a plătit la timp, subliniez la TIMP, contribuţile la buget, atunci automat se ridică înrebarea ce se întâmplă cu angajaţii? Automat aceştia ajung şomeri. La peste 150 mii de angajatori care nu şi-au achitat la timp contribuţile, vom avea 2 milioane de şomeri, dacă acestă măsură rămâne în vigoare. Iar aceşti şomeri vor trebuii să fie plătiţi de la bugetul de stat, buget care nu va avea de unde pentru că nu mai este nimeni care să plătească. Logica Guvernului PSD este total greşită în ceea ce priveşte aşa zisa Revoluţie Fiscală”, declara economistul Florin Brăgău, pentru Info Puls.

Până în 2015 când Curtea Constituțională a declarat neconstituțională articolul spunea că „reținerea și nevărsarea, cu intenție, în cel mult 30 de zile de la scadență, a sumelor reprezentând impozite sau contribuții cu reținere la sursă se pedepsește cu închisoare de la un an la șase ani”. Așadar și dacă le plătea în a 45-a zi cu majorările și penalitățile aferente, patronul tot mergea la închisoare. Acum dacă PSD și ALDE dau OUG în acest sens, cum cele 30 de zile de la 30 septembrie au trecut, cei 157.798 angajatori pot ajunge la închisoare dacă nu plătesc chiar în ziua adoptării OUG toate datoriile la fisc. Să-și vândă nenorociții casele pe nimic ca să aibă politicienii bani să-și încaseze salariile uriașe.

Și atenție! Nu există vreun prag la evaziune fiscală. Orice sumă e infracțiune! Doar la abuzul în serviciu se pune prag. Să-și apere pieile lor!, atenţionează Gândul.info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *