Unul dintre minerii răniţi în explozia din Mina Uricani a decedat la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Control la Spitalul de Arşi în urma informaţiilor conform cărora ar fi murit din cauza infecţiilor

Unul dintre minerii răniţi grav în urma exploziei din Mina Uricani a murit, joi dimineaţa, la Spitalul de Arşi din Capitală. Bărbatul avea arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului şi la nivelul căilor respiratorii. Ministrul Sănătăţii Florian Bodog a dispus un control la Spitalul de Arşi în urma informaţiilor conform cărora minerul ar fi murit din cauza infecţiilor.

„Prof. dr. Florian Bodog a dispus reprezentanţilor Inspecţiei Sanitare de Stat să efectueze un control la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri în urma informaţiilor apărute în mass-media cu privire la decesul uneia din victimele exploziei de la Uricani”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

„Nu putem şti ce s-a întâmplat acolo până nu avem un raport al acestei instituţii”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii Oana Grigore.

Într-o intervenţie la un post de televiziune, Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor a declarat că minerul de la Uricani care a decedat joi dimineaţa la Spitalul de Arşi şi-ar fi pierdut viaţa în urma infecţiilor intraspitaliceşti. Acesta spune că două bacterii ar fi ajuns în corpul minerului, din cada în care a fost spălat.

Conform unui buletin de analize făcut public, minerul ar fi fost infectat inclusiv cu Klelbsiella.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii Oana Grigore a declarat pentru News.ro că unul dintre cei trei mineri răniţi în urma exploziei de la Mina Uricani a decedat în spital.

”Bărbatul rănit în urma exploziei de la Mina Uricani şi care avea arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, fiind afectate şi căile respiratorii, a decedat la Spitalul de Arşi din Bucureşti”, a declarat Oana Grigore.

Alţi doi mineri răniţi în explozia de la Mina Uricani se află încă internaţi la spitale din Bucureşti şi primesc îngrijiri medicale. Amândoi au arsuri pe zece la sută din suprafaţa corpului.

Cei doi se află la Spitalul de Arşi şi la Spitalul Bogdan Bagdasar din Bucureşti.

Minerii sunt victimele unei explozii puternice care a avut loc, la sfârşitul lunii trecute, în Mina Uricani, cauza probabilă fiind o aprindere de metan. În urma exploziei trei mineri au fost răniţi, iar unul a decedat. Cei trei răniţi au fost transportaţi la spitale din Bucureşti cu un elicopter, după ce starea lor de sănătate a fost evaluată de medicii de la Spitalul din Petroşani.

Sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *