Profesoara Cecilia Săsăran anunţă noi modificări privind susţinerea probelor de control pentru Academia de Poliţie şi Subofiţeri Câmpina

Chiar dacă a venit frigul, doamna prof. Cecilia Săsăran continuă pregătirea cu candidații care se îndreaptă spre „subofițeri Câmpina” – luna ianuarie 2018, Academia de Poliţie – Iulie, septembrie 2018, Academia Militară şi licee militare, perioada aprilie – mai 2018.

De subliniat faptul că probele de control nu mai sunt aceleaşi pentru academie de poliţie şi subofiţeri, acestea constând acum într-un traseu aplicativ cu timp de lucru 2 min şi 25 de secunde, atât pentru fete cât şi pentru băieţi. De adăugat şi faptul că s-a revenit la înălțimea de anul trecut.

Traseul se referă la deprinderi aplicativ utilitare, pe care, normal, copii trebuiau să le înveţe în clasele primare. „Nu pot spune că la acest capitol copii sunt pregătiţi, cu toate că unii dintre ei au ajuns în clasa a 12-a sau sunt chiar mai mari de vârstă şi nu pot efectua cu ușurință aceste deprinderi. E posibil ca până în vară să se modifice iarăşi modalitatea de examinare prin fostele probe de control, adică să se revină la alergarea de viteză pe 50 metri, alergarea de rezistenţă 1000 metri, aruncarea mingii de 2 kg (7 metri – fete) şi 4 kg (7 metri – băieţi)”, mai spuned prof. Cecilia Săsăran.

La Academia Militară şi liceele militare, probele de control au rămas aceleaşi, acestea constând într-un traseu aplicativ cu timp la fete şi băieţi de 1 minut şi 40 de secunde, iar candidaţii pentru Academia Militară susţin proba de 2000 de metri, în timp ce candidaţii de la liceu susţin proba de 1000 de metri. „Pregătirea copiilor este destul de avansată şi pot afirma faptul că până la desfăşurarea examenului, toţi vor putea trece cu bine probele de control pe care le vor avea de susţinut”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *