Angajaţii ETA…obligaţi să-şi plătească cadourile oferite de Primăria Râmnicului

Primarii încalcă legea, angajaţii plătesc. Procedura a devenit o regulă în Primaria Râmnicului. Primarii fac cadouri angajaţilor, Curtea de Conturi trimite „nota de plată”…

 

Stres mare la ETA, angajaţii au fost informaţi de conducere că în urma controlului efectuat de Curtea de Conturi trebuie să plătească contravaluarea cadourilor oferite în 2013 de fostul primar Emilian Frîncu cu ocazia sărbătorilor religioase:  Crăciun şi Paşte.

Anul trecut, personalul de specialitate al Primariei a fost obligat, tot în urma unui control al Curţii de Conturi, să dea inapoi banii pe cadourile oferite tot in 2013.

Pentru a scăpa de cheltuială, primarul Mircia Gutău a transferat responsabilitatea recuperării banilor catre angajaţi, printr-o dispoziţie internă.

Astfel, angajaţii primariei au fost obligaţi să dea banii înapoi. Săptămâna trecută a venit randul celor de la ETA să-şi  plătească cadourile oferite de fostul primar Emilian Frîncu: puiul, uleiul, mălaiul şi sticla de vin. Totalul se ridica cam la 120 de lei, o sumă destul de mare, susţin angajaţii, pentru produsele primite.

Nebunia a mers atât de departe încât vor să trimită notificări de plată şi celor disponibilizaţi în 2014. Din punct de vedere legal, conducerea primăriei nu are dreptul să impună plata acestor cadouri nesolicitate de angajaţi. Toţi cei vizaţi pot să dea în judecată Executivul Primăriei.

Angajaţii din Primăria Râmnicului sunt supuşi la un astfel de tratament jenant încă din 2009, an în care primarul Mircia Gutău le-a oferit prime …să-şi cumpere ciorapi.

Curtea de Conturi a avut alta parere şi  în urma controlului a  obligat  Primaria sa dea banii înapoi la bugetul local. Cum era de aşteptat, doamnele au fost obligate să  dea banii înapoi pe un cadou nesolicitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *