Căminului cultural din satul Mălaia va fi reabilitat în totalitate

Primăria Malaia a obţinut suma de două milioane de le, din fonduri europene, pentru modernizarea, extinderea şi dotarea cu mobilier nou a căminului cultural din satul Mălaia.

Gabriel Tolea, primarul comunei Malaia, a declarat că aşteaptă de mult timp acestă investiţie şi este mulţumit că a reuşit să o obţină, deoarece căminul din satul Malaia se află într-o stare deplorabilă.

„Valoarea investiţiei se va ridica la circa 20 de miliarde de lei vechi. Cu această sumă vom schimba acoperişul, deoarece acesta este deteriorat şi plin de rugină. Vom reabilita zidurile interioare şi exterioare şi vom reface cap-coadă instalaţiei electrice”, a declarat Gabriel Ţolea.

Tot odată, sala de spectacole va fi recondiţionată, iar anexele clădirii vor fi aduse cele mai înalte standarde.

„În interior se va moderniza scena şi sala de spectacole. Se vor moderniza anexele clădirii, dar proiectul include şi construirea a două clădiri care vor fi alipite de cămin.

Una va fi destinată pentru amenajarea unor grupuri sanitare moderne, iar cealaltă pentru centrala termică. Astfel, aşezământul va beneficia pe viitor de o instalaţie de încălzire de cea mai bună calitate”, a completat primarul Gabriel Ţolea.

Modernizarea căminului cultural din satul Malaia este una din promisiunile primarului Ţolea în campania electorală, iar acum acestă promisiune devine realitate. Căminul se află de ani buni într-o stare jalnică, deşi în fiecare an aici au loc manifestaţii social-culturale, cum este serbarea de crăciun a elevilor din localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *