Guvernul nu vrea să aloce banii pentru sinistraţii din Alunu

Guvernul nu vrea să aloce banii pentru despagubirea celor 8 familii din Alunu care si-au pierdut gospodariile din cauza alunecarilor haldei de steril.

Valoarea despagubirii se ridica la 3,2 milioane de lei, dar statul refuză să le dea banii, desi studiul a fost facut de o firma desemnata de guvern.

Solicitarile trimise de prefectul Marin Florian sunt plimbate  de la un minister  la altul, dar nimeni nu-şi asuma rezolvarea problemei. Primarul Cristian Biraruţi a alocat, printr-o hotarare de CL, câte 3000 de lei pentru fiecare familie şi scutirea de la taxe şi impozite.

Guvernul nu a alocat nimic şi nici nu are in proiect să o facă.

Un grup de cetăţeni a luat cu asalt în această dimineaţa Prefectura Vâlcea, oamenii au promis că-şi vor face Crăciunul în faţa instituţiei, în cazul în care guvernul nu le va da banii.

Cele 8 familii şi-au pierdut casele în urma unor proceduri greşite de exploatare a cărbunelui de către CET Govora, mai exact de secţia de minerit a societăţii, precipitaţiile căzute au accentuat dezastrul, iar acum nimeni nu-şi asumă dezastrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *