Sechestru pus pe un teren, un apartament, doua autoturisme si conturi detinute de Liviu Dragnea

Procurorii anticorupţie au pus sechestru asigurator pe un teren, un apartament, două autoturisme şi conturi deţinute de Liviu Dragnea, se arăta într-un transmis de DNA miercuri, la solicitarea Agerpres.

În vederea recuperării prejudiciului reţinut în cauză, s-a instituit sechestru asigurator asupra bunurilor identificate până în prezent, după cum urmează: un teren situat în municipiul Turnu Măgurele judeţul Teleorman, cu suprafaţa de 2.913 mp şi construcţie aferenta acestuia, un apartament situat în Turnu Măgurele cu suprafaţa de 80 mp şi două autoturisme (Skoda Superb şi BMW X5)”, precizează DNA.

Conform aceleiaşi surse, s-a mai instituit sechestru asupra sumei de 630.000 de lei dobândită prin promisiune de vânzare-cumpărare, asupra sumei de 280.000 lei dobândită cu titlu de chirie în anul 2015 şi 2016 în baza unui contract de închiriere, asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în patru conturi bancare deţinute de Liviu Dragnea, precum şi asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu suspectului de către terţe persoane.

În ultima categorie intră, potrivit DNĂ, inclusiv sumele de 80.710 euro şi 460.110 lei datorate de o societate comercială din Turnu Măgurele, precum şi suma de 10.500 de lei datorată de ‘organizatia judeţeana Teleorman a unui partid’.

De asemenea, s-a instituit sechestru şi asupra acţiunilor şi părţilor sociale deţinute în cadrul persoanelor juridice de drept privat ce urmează a fi identificate. În acest moment, măsură sechestrului este în faza de executare, fiind făcute demersuri pentru identificarea altor bunuri până la concurenţă sumei de 127.547.366,34 lei”, mai precizează DNA.

Procurorii anticorupţie au instituit măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi suspecţi din dosarul ‘Tel Drum’.

Potrivit DNĂ, măsurile au fost dispuse pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

În cazul lui Liviu Dragnea, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, a fost instituit sechestru asigurator şi poprire asiguratorie până la concurenţă sumei de 127.547.366,34 de lei ‘asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum şi asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terţe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie’, arata DNA.

Un comentariu la „Sechestru pus pe un teren, un apartament, doua autoturisme si conturi detinute de Liviu Dragnea

 • 25 noiembrie 2017 la 8:25
  Permalink

  Daca s-a facut acest pas – punerea averii sub sechestru – interesant de stiut ar fi , cit din averea
  trimbitata este fiscalizata. Daca nu poate dovedi provenienta ei , atunci sa fie confiscata si sa revina acolo de unde s-a furat. Adica la stat. La fel sa se procedeze cu averile tuturor loazelor care nu pot arata ca mormanul a fost fiscalizat. Dar tare imi este frica de faptul ca aceasta societate este cangrenata iar hotia generalizata.
  Spre exemplu fosilele de la BNR iar salarii nesimtite , care , probabil nu sint trecute in nici o grila de salarizare. Probabil ca acesti papitoi doresc ca de la BNR sa plece direct in lumea celor drepti.
  Nesimtirea nu are limite iar cei ce se dau corecti sint niste corupti veritabili.
  Pacat de acesta tara ca este locuita.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *