Rata șomajului în Vâlcea este de 4,46%

Trebuie precizat totuși că, prin definiție, șomer nu este o persoană fară loc de muncă, ci o persoana ce nu are loc de muncă dar își caută un job.

Un alt lucru ce merită menționat este acela că, în data de 20 Octombrie au fost în mai multe județe din țară burse ale locurilor de muncă, la care s-au prezentat un numar foarte mic de persoane.

În județul Vâlcea bursa locurilor de munca s-a ținut la Universitatea Constantin Brâncoveanu unde au venit peste 40 de companii, totuși foarte puține dintre ele au și primit CV-uri de la oameni.

Deși numarul șomerilor din județ este mare, companiilor le este greu să găsească muncitori deoarece puțini ar fi dispuși să lucreze.

La sfârşitul lunii octombrie , rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Vâlcea a fost de 4,46%.

Totalul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii octombrie 2017 a fost de 7251 persoane. Din totalul șomerilor înregistrați, un număr de  3262 erau femei.

La sfârșitul lunii octombrie 2017, din totalul şomerilor înregistraţi, 2193 persoane au fost indemnizate şi 5058 neindemnizate.

Pe medii de rezidenţă, în judeţul Vâlcea, numărul şomerilor înregistraţi la finele lunii octombrie 2017 se prezintă astfel : 2766 persoane provin din mediul urban şi 4485  persoane provin din mediul rural.

Referitor la structura şomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de şomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 ani, respectiv 2169 persoane.

În funcţie de nivelul de instruire, oferta de forţă de muncă se prezintă astfel :

  • ponderea cea mai mare în numărul total de şomeri înregistraţi o au persoanele fără studii, persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (59 %) ;
  • persoanele cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 36 % din totalul şomerilor înregistraţi;
  • persoanele cu nivel de instruire universitar reprezintă 5% din numărul total de şomeri înregistraţi.

În luna octombrie 2017 s-au încadrat 398 persoane din rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate la AJOFM Vâlcea (din care 267 persoane au fost încadrate din rândul şomerilor înregistraţi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *