Proteste în toată țara

Mii de oameni au protestat în marile orașe. “Hotii la răcoare, nu la guvernare!”
În marile orașe, oamenii au ieșit în stradă cu miile. Iar la Alba Iulia, printre manifestanți s-a aflat și filozoful Mihai Șora, în vârstă de 101 ani.

Glasurile românilor au răsunat duminică seară și la Brașov, Cluj Napoca, Sibiu sau Timișoara.

Înarmați cu umbrele și pelerine, oamenii din Timișoara nu s-au lăsat prea mult așteptați în Piața Libertății.

Să ne lase să trăim într-o țară așa cum ne dorim, într-o țară cinstită, în care să muncim. Iar noi, tineretul, să avem un viitor în țara asta”, spune o tânără protestatară.

“Demisia, vrem o schimbare radicală! Și țară inapoi”, strigă câțiva tineri.

Și la Cluj Napoca, deși a plouat, peste 3.000 de persoane au ieșit în stradă. S-au adunat în Piața Unirii și au manifestat împotriva legilor justiției.

“Hotii la răcoare, nu la guvernare!” – s-a scandat.

Am locuit 7 ani în Germania, am văzut cum funcționează o societate normală în care corupția este un accident”, spune un bărbat.

La Brașov, protestatarii s-au strâns în fața Prefecturii, apoi au plecat în marș prin centrul orașului și au cerut “normalitate”.

Și la Iași, peste 1.000 de oameni au ieșit în stradă, să protesteze.

La Alba Iulia, manifestanților li s-a alăturat filozoful Mihai Șora, care – la 101 ani – a mărșăluit pe străzi cot la cot cu ei. “Dragnea nu uita, Alba Iulia nu te vrea!” – a scandat alături de protestatari.

“Ce ne-am face fără justiție? Am ajunge să ne conducă hoții și ticăloșii. Nu poate să guverneze fără să se alinieze în întregime pe voință populației pe care o guvernează”
, a declarat Mihai Șora.

Mulțimea a făcut aseară străzile să răsune și la Sibiu.

“Guvern de hoți și de mafioți!”, s-a scandat.

Presa internațională, despre protestele din România: Oamenii au numit partidul de guvernământ “ciumă roşie”

Evenimentele de duminică seară au ajuns și în atenția presei internaționale, care a urmărit demonstrațiile de amploare. “Zeci de mii de români s-au strâns la Bucureşti şi în alte oraşe din România, pentru a protesta”, anunţa agenţia Reuters.

Iar Associated Press a notat: “Protestatarii au numit partidul de guvernământ “ciumă roşie”, mii de persoane adunându-se pe stradă la Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Sibiu şi Constanţa.”

Despre demonstrațiile de la noi a scris și AFP, care a remarcat că mii de oameni au manifestat împotriva guvernului.
(EL)
Proteste similare au fost anunțate nu doar în țară, ci și la Milano, Zurich sau Paris.

Zeci de mii de români s-au strâns la Bucureşti şi în alte oraşe din România, duminică, pentru a protesta faţă de modificările la legile justiției, anunţă agenţia Reuters.

“Hoţii, Hoţii”, au strigat protestatarii în faţa sediului Guvernului, 30.000 de persoane adunându-se în Bucureşti iar alţi 20.000 în alte 70 de oraşe, notează sursa citată.

Anca Preoteasa, în vârstă de 28 de ani, care lucrează în vânzări, acuză Guvernul că vrea să preia controlul “asupra sistemului de justiţie pentru a-şi rezolva problemele legale, dar nu vom accepta asta”, scrie AP, stirea fiind preluată şi de Washington Post.

Şi AFP şi Belga au transmis informaţii despre manifestaţiile din România, unde mii de persoane au manifestat împotriva guvernului de stânga, acuzat că se opune luptei anticorupţie.

Mii de oameni au protestat, duminică seară, în Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară, reuniţi sub sloganul ”#Aţi reuşit, ne-aţi unit”, mobilizarea făcându-se pe reţelele de socializare.

Peste 40 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa ai chemat românii să ceară în stradă retragerea legilor Justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Protestele au fost anunţate pentru duminică în Bucureşti şi în aproape 80 de oraşe, precum şi în străinătate, la Milano, Zurich, Birmingham şi Paris.

Sursa: http://www.stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *